Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Formula 2

Christian Lundgaard i uvant position

FIA Formula 2 
16/08/20 

Christian Lundgaard fandt sig selv i en uvant position, da sjette afdeling af Formel 2 mesterskabet blev afviklet i Barcelona, Spanien. Den danske kører, der før weekenden lå på andenpladsen i mesterskabet, havde en weekend hvor han og teamet ART Grand Prix slet ikke kunne finde farten i deres racer.
 

Problemerne startede i kvalifikationen, hvor Lundgaard og teamet ikke kunne finde den optimale opsætning. Det blev derfor til en uvant position som nummer 14 efter kvalifikationen. I lørdagens første løb fik Lundgaard en fantastisk start, men der blev lukket af foran ham og han endte i stedet med at miste placeringer i en rodet start, hvor han faldt ned som nummer 20. På en bane, hvor det er meget svært at overhale, fik han kæmpet sig tilbage til en placering lige udenfor pointene som nummer 11, hvilket også blev startplaceringen i søndagens løb.

Søndag sluttede Lundgaard igen udenfor pointene. Han kom ellers over målstregen i en pointgivende position som nummer otte, efter at have overhalet mesterskabsførende Illot i tredjesidste sving, men han fik efterfølgende en fem sekunders straf for at have haft alle fire hjul udenfor banen i svinget inden.

"Ja, hvad skal man sige efter sådan en weekend" sagde Christian Lundgaard efter søndagens løb. "Hvis jeg skal sige noget positivt, så fandt vi i løbet af weekenden en balance i bilen som var bedre og hvor vi var stærke i slutningen af løbe.. Så jeg synes det endte positivt, selvom jeg endte med en fem sekunders straf. Jeg synes, det var en fed overhaling efter en tæt fight, men lad mig sige det sådan, at jeg ikke er helt enig med stewards. Men sådan er det. Vi var meget overraskede over, hvorfor vi manglede fart, men som sagt, så fandt vi nogle ændringer, der gjorde bilen bedre, så vi har noget positivt at tage med fra weekenden".

Med weekendens resultater faldt Lundgaard tilbage på tredjepladsen i mesterskabet.

Stilling i Formel 2 efter 6. afdeling
1. Callum Illot, Uni-Virtuosi Racing #4, 121 point
2. Robert Shwartzman, Prema Racing #21, 103 point
3. Christian Lundgaard, ART Grand Prix #6, 87 point
4. Yuki Tsunoda, Carlin #7, 82 point
5. Mick Schumacher, Prema Racing #22, 79 point
6. Guanyu Zhou, Uni-Virtuosi Racing #3, 76 point

Foreløbig resterende løbskalender
7: 28-30/8 Spa, Belgien
8: 4-6/9 Monza, Italien
9: 11-13/9 Mugello, Italien
10: 25-27/9 Sochi, Rusland

Lundgaard Racing Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • ART Grand Prix
  • Circuit de Catalunya
  • 16/08/20 - Circuit de Catalunya - FIA Formula 2
  •