Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula 2

Christian Lundgaard op på andenpladsen i Formel 2 mesterskab efter podieplacering

FIA Formula 2 
09/08/20 

Christian Lundgaard kørte en flot andenplads hjem i lørdagens hovedløb i Formel 2, da femte afdeling af Formel 2 mesterskabet blev afviklet på Silverstone. I søndagens løb røg Lundgaard udenfor pointene grundet en punktering, men med lørdagens andenplads er Christian Lundgaard nu på en samlet andenplads i Formel 2 mesterskabet.
 

Christian Lundgaard, der kun var 1/10 sekund fra pole position i sin Formel 2 racer fra ART Grand Prix, startede fra anden startposition i lørdagens hovedløb. Denne position holdt han til mål, men det var ikke uden problemer, da den danske Renault F1 juniorkører kæmpede med dækslid og store vibrationer i bilen. Lørdagens andenplads var Christian Lundgaards tredje podieplacering i år, hvilket også inkluderer en sejr i Østrig. Løbet på Silverstone blev vundet af den engelske Ferrari F1 juniorkører Callum Illot, der nu fører mesterskabet.


(Foto: Getty Images)

I søndagens sprintløb kæmpede Christian Lundgaard igen med problemer med dækkene. To flotte overhalinger på første omgang havde bragt Lundgaard op på femtepladsen, men dækproblemerne voksede og efter 17 af 21 omgange punkterede venstre forhjul og mulighederne for point var dermed udelukket. Løbet blev vundet af japanske Yuki Tsunoda, der dermed er ottende løbsvinder i sæsonens ti løb.

"Jeg er rigtig glad for min andenplads lørdag, men søndag var en træls slutning på weekenden" fortæller Christian Lundgaard. "Jeg havde håbet, jeg skulle et trin højere op på podiet lørdag, men jeg kæmpede med meget store vibrationer i bilen grundet problemer med dækkene. Det føltes absolut ikke godt, så jeg var rent faktisk overrasket over, at jeg kunne få bilen i mål og holde fast i andenpladsen. Søndag var rigtig træls. Jeg fik en god første omgang, men pludselig gav dækkene op fra den ene omgang til den anden. Jeg kæmpede det bedste jeg kunne, men da venstre forhjul punkterede forsvandt alle chancer for point. Vi kører allerede næste weekend, så vi skal hurtigst muligt have fundet ud af, hvad der gik galt fra lørdag til søndag".

Christian Lundgaard kører igen i næste weekend, når sjette afdeling afvikles i Barcelona, Spanien.

Stilling i Formel 2 efter 5. afdeling

1. Callum Illot, Uni-Virtuosi Racing #4, 102 point
2. Christian Lundgaard, ART Grand Prix #6, 87 point
3. Robert Shwartzman, Prema Racing #21, 85 point
4. Nikita Mazepin, Hitech Racing #24, 71 point
5. Louis Delétraz, Charouz Racing System #11, 64 point
6. Yuki Tsunoda, Carlin #7, 62 point

Foreløbig resterende løbskalender
6: 14-16/8 Barcelona, Spanien
7: 28-30/8 Spa, Belgien
8: 4-6/9 Monza, Italien
9: 11-13/9 Mugello, Italien
10: 25-27/9 Sochi, Rusland

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Silverstone
  • 09/08/20 - Silverstone - FIA Formula 2
  •      ASETEK SIMSPORTS