Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Formula 3

Udfordret Vesti

FIA Formula 3 
09/08/20 

På, under og over grænsen!! Det var kendetegnende for Vesti's netop overståede weekend på engelske Silverstone. Men heldigvis formåede Vesti at holde sig indenfor linjerne på en bane, hvis temperatur nåede op på 47 grader til kvalifikationen.
 


(Foto: Prema Powerteam)

"Jeg var ikke så gode venner med bilen denne weekend, som jeg har været til de øvrige løb. Jeg har kæmpet på hver en omgang, og spørger mig selv, hvad der skyldes bilen, og hvor jeg kan hente mere i mig selv. Meget handler om dækkene. Tidtagning blev igen nervepirrende. Blot 4 minutter før tid bliver der givet rødt flag. Flere af mine konkurrenter havde nået at sætte en hurtig tid. Jeg manglede stadig DET forsøg. Med 4 minutter igen, begynder det at blive udfordrende. Jeg nåede blot én opvarmningsomgang, og så var det afsted, inden tiden løb ud. P4 blev det til. Ikke dårligt. Heller ikke godt. Men det mærkeligste var, at jeg havde følelsen af pole på den omgang. ALT gik op i en højere enhed. Præcist som jeg følte det, da jeg satte tiden på Red Bull Ring. Og her er man ude over sin grænse. Men jeg var hele 6/10 sekund fra min teamkammerat Logan Sargeant, der tog Pole position. Der er noget at finde ud af og forstå for mig her."


(Foto: Prema Powerteam)

Løb 1 lørdag blev præget af max. intensitet, masser af god fart og tæt race. Så meget at det var en dyngvåd Vesti, der krængede kørerdragten af sig efter løbet.

"Aldrig har jeg svedt så meget. Jeg havde speeden i dag. Men det var der også andre, der havde. Vi lå på en snor 4 af os kørere, der har en chance i mesterskabet. Jeg fik forsvaret min position rigtig godt. Men jeg kom ikke forbi Liam Lawson på tredjepladsen. Jeg var på ydersiden af ham og understyrrede totalt. Det ser garanteret ud som om, jeg ikke gik all in på den overhaling, men det var umuligt at fuldføre det, jeg var i gang med. Jeg lå indenfor 2/10 af et sekund adskillige gange, men det lykkedes ikke. Pga. beskidt luft fra den forankørende mistede jeg momentum ud af de vigtige sving, hvor en åben bagvinge - DRS - ellers giver muligheden."


(Foto: Prema Powerteam)

Løb 2 med en omvendt startrækkefølge blandt de 10 første fra løb 1 og dermed start som nr. 7 blev ikke et løb, der går over i historiebøgerne. Alle Prema's 3 kørere havde en dårlig dag, allerværst for vinderen af første løb Logan Sargeant, der måtte udgå.

"Jeg tabte to placeringer allerede på første omgang. Dem fik jeg aldrig indhentet. Jeg havde alt for lidt greb. Faktisk var vi 4 kørere, der alle lå indenfor 1 sekund af hinanden, så muligheden skulle ha' været der. Jeg var tæt på min teamkammerat Piastri, men kom ikke forbi. Det her har været en frustrerende weekend, men også en weekend, der skal hentes vigtig læring ud af. Masser af fart, men jeg fik ikke udnyttet mine muligheder. Det skal jeg nu forstå hvorfor sammen med mit team."

Løbet blev vundet af Bent Viscaal. Vesti beholder sin 5. plads i mesterskabskampen. Fredag er han tilbage i bilen denne gang i Barcelona.


(Foto: Prema Powerteam)

RaceManagement


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Silverstone
  • 09/08/20 - Silverstone - FIA Formula 3
  •