Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Mikkel Jensen jagter sejren i anden afdeling af European Le Mans Series

ELMS 
07/08/20 

Den danske racerkører åbnede ELMS-sæsonen med en andenplads på Paul Ricard i juli og sigter nu efter det øverste podium, når en ny afdeling af mesterskabet flages grønt på Spa-Francorchamps den kommende weekend.
 

Mikkel Jensen vandt 2019-udgaven af European Le Mans Series, og i 2020 er han tilbage for at forsvare sin triumf – men denne gang i den hurtigste LMP2-klasse. Danskeren lagde stærkt ud med en andenplads i sæsonens første afdeling i Frankrig for to uger siden, men når anden runde skydes i gang på belgiske Spa-Francorchamps denne weekend, er ambitionen et endnu bedre resultat.

– Hvis ikke vores strategi var blevet ødelagt af en safetycar, som sendte os en hel omgang bagud, så er jeg ret sikker på, at vi havde vundet løbet i Frankrig. Vi havde nemlig farten til det, og dét ser det umiddelbart også ud til, at vi har i den kommende weekend. Vi testede nogle forskellige setups på bilen allerede torsdag, og selv om vi endte med en meget overstyrende bil, så var vi faktisk stadig i top-tre på tiden. Med et optimalt setup burde vi absolut kunne være med til at køre om sejren. Jeg håber, at vi kan undgå en situation som for to uger siden, så det bliver vores performance og ikke en uheldig placering bag en safetycar som afgør, om vi vinder, lyder det fra Mikkel Jensen.

Danskeren får ekstra køretid i søndagens løb, da G-Drive-teamets ene kører, hollænderen Nyck de Vries, er optaget af Formel E i Berlin. Således repræsenteres det hurtige LMP2-hold blot af Mikkel Jensen og russiske Romain Rusinov, hvilket giver ekstra arbejde i cockpittet til danskeren.

2020-sæsonens anden afdeling af European Le Mans Series på Spa-Francorchamps åbnes med træningssessions fredag og lørdag, mens kvalifikationen – som Mikkel Jensen også står for – flages grønt lørdag eftermiddag. Det fire timer lange løb skydes i gang søndag klokken 11.00. Løbet kan følges live via seriens eget website.

TIDSPLAN – EUROPEAN LE MANS SERIES 4 HOURS OF SPA FRANCORCHAMPS

Fredag 7. august
Kl. 12.15 – Træning #1 (90 min)

Lørdag 8. august
Kl. 10.35 – Træning #2 (90 min)
Kl. 15.14 – Kvalifikation LMP2 (10 min)

Søndag 9. august
Kl. 11.00 – RACE (4 timer)

Livestreaming: https://live.europeanlemansseries.com/en/

Mikkel Jensen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Spa-Francorchamps
  • 09/08/20 - Spa-Francorchamps - ELMS
  •