Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula 2

Podieplads til Christian Lundgaard efter spændende løb på Silverstone

FIA Formula 2 
02/08/20 

Christian Lundgaard fik en podieplads og masser af point til mesterskabet, da fjerde afdeling af Formel 2 blev afviklet på Silverstone. De to løb gav masser af spænding og underholdning og Lundgaard kørte sig til en fjerdeplads i lørdagens løb og en andenplads i søndagens løb. Med de to stærke placeringer hentede Lundgaard intet minde end 26 point på den førende russer Robert Shwartzmann. Lundgaard er fortsat på tredjepladsen i mesterskabet.
 

I lørdagens løb startede Christian Lundgaard fra fjerde position og det var også på denne position, han sluttede. Men undervejs var der stor spænding og længe så det ud til, at den kun 19-årige dansker ville slutte på andenpladsen. Men andre kørere havde satset på en modsat strategi af Lundgaard og ART Grand Prix, der startede på det hurtigere medium dæk og efter det påkrævede pitstop havde skiftet til den hårde gummiblanding. Længe så det ud til at være den rigtige strategi, men mod slutningen kom kørerne, der var på den omvendte strategi, hurtigt op igennem feltet. Lundgaard havde overhalet Mick Schumacher på andenpladsen og tyskeren, der er søn af den syvdobbelte Formel 1 verdensmester Michael Schumacher, viste hvor galt det kunne være gået. På samme strategi som Lundgaard faldt han helt tilbage på en placering som nummer ni, hvor Lundgaard derimod kæmpede det bedste han havde lært og først tre sving fra mål måtte han give afkald på tredjepladsen og tage til takke med fjerdepladsen. Løbet blev vundet af Nikita Mazepin.


(Foto: Getty Images)

Søndagens løb blev startet fra femte position, men en stærk start og flotte overhalinger bragte Lundgaard op på andenpladsen. Kort før afslutningen kom der safetycar på banen og som eneste kører i toppen valgte ART Grand Prix at tage et pitstop og skifte til friske dæk. Desværre tog dækskiftet omkring 5 sekunder for meget og Lundgaard faldt tilbage på femtepladsen. Løbet blev givet frit med kun tre omgange tilbage, men et par hæsblæsende omgange med tre rigtig flotte overhalinger bragte ham op på andenpladsen, sølle 3/10 sekunder fra sejren. Undervejs kørte Christian Lundgaard hurtigste omgang, hvilket gav yderligere to point til mesterskabet. Løbet blev vundet af Dan Ticktum, der dermed blev seriens syvende vinder i otte løb.

"Jeg er rigtig glad. Det var rigtig gode point til mesterskabet" sagde Christian Lundgaard efterfølgende. "Det kunne være blevet til endnu mere, men det er der sikkert mange der kan sige. I lørdagens løb var mine dæk helt færdige mod slutningen og det var ærgerligt at miste tredjepladsen sæt tæt på mål, men jeg kunne intet gøre. Pitstoppet søndag havde været en genistreg, hvis ikke det havde taget lidt længere tid end planlagt. Jeg skulle blot have haft en omgang mere, så havde jeg vundet. Men jeg er super glad for weekenden som helhed. Silverstone drejer sig virkelig om at passe godt på sine dæk og jeg føler at vi udover resultaterne lærte en masse. Så jeg er glad".

Næste løb for Christian Lundgaard er i den kommende weekend, hvor der endnu en gang køres en afdeling på Silverstone.

Stilling i Formel 2 efter 3. afdeling
1. Robert Shwartzman, Prema Racing #21, 81 point
2. Callum Illot, Uni-Virtuosi Racing #4, 73 point
3. Christian Lundgaard, ART Grand Prix #6, 69 point
4. Nikita Mazepin, Hitech Racing #24, 58 point
5. Dan Ticktum, DAMS #2, 57 point

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Silverstone
  • 02/08/20 - Silverstone - FIA Formula 2
  •      ASETEK SIMSPORTS