Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Nürburgring Langstrecken Serie

Mikkel Jensen på Nürburgring: På podiet med BMW for tredje løb i træk

Nürburgring
Langstrecken
Serie 

02/08/20 

Med endnu et Nürburgring-topresultat har den danske ELMS-mester Mikkel Jensen nu sluttet alle sine fem første løb i 2020 på podiet. Forude venter 24-timersløb på den tyske racerbane.
 


(Foto: BMW Press Club)

Det blev endnu et stærkt VLN-løb for Mikkel Jensen, som lørdag sluttede det fire timer lange ræs på Nürburgring på en generel andenplads sammen med David Pittard, Christian Krognes og resten af BMW-teamet Walkenhorst Motorsport. Den danske GT3- og LMP2-racerkører har således fået en suveræn start på den forsinkede 2020-sæson med top-tre-resultater i alle årets fem første løb.

– Vi er meget tilfredse med vores andenplads i dag. Det var et hårdt løb, særligt fordi vi valgte at starte på semi-slicks, hvor vores konkurrenter satsede på tør bane og gik ud på rene slicks. Den våde bane tørrede hurtigere op end vi havde troet, og derfor var vi nødsaget til at pitte tidligere end beregnet. Og fordi vi gjorde det, måtte vi køre lidt længere i vores stints og havde ikke de store muligheder for at justere på strategien undervejs. Samtidig blev Christian (Krognes, red.) fanget bag en Mercedes-AMG, hvilket kostede tid. Vores BMW var godt nok hurtigere på den snoede del af banen, men på langsiderne var vi underlegne på farten, og derfor var det svært at komme forbi, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: BMW Press Club)

– Vi sluttede 16 sekunder bag vinderen, som også var et BMW-team. Jeg tror godt, at vi kunne have taget sejren, men den sidste halvanden time af løbet kæmpede vi med et mindre bremseproblem, som også blev dyrt på tiden. Men alt taget i betragtning kørte vi et godt løb, som vigtigst af alt gav os en masse gode data til både vores ingeniører og vores dækleverandør. Med to andenpladser og en sejr synes jeg at det ser ret positivt ud for vores 24-timers-indsats til september.


(Foto: BMW Press Club)

Walkenhorst Motorsport har endnu et VLN-løb at forberede sig med inden 24-timersløbet på Nürburgring i efteråret, men her deltager Mikkel Jensen ikke grundet sin deltagelse i anden afdeling af European Le Mans Series. Næste opgave for danskeren er således 4 Hours of Spa-Francorchamps, som afvikles den 7.-9. august på den belgiske Formel 1-bane.


(Foto: BMW Press Club)

BMW Press Club

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Nürburgring
  • 01/08/20 - Nürburgring - Nürburgring Langstrecken Serie
  •