Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT4 European Series

Triumf for 17-årig Porsche-debutant: Bastian Buus tog sejren på Imola

GT4 European Series 
27/07/20 

Imponerende debut for den 17-årige Bastian Buus, som søndag kørte sin Porsche til sejr i sæsonpremieren på GT4 European Series på den italienske Imola-bane.
 


(Foto: Bastian Buus Racing)

Det gik, som han havde drømt om, da Bastian Buus i weekenden debuterede i en racerbil på den italienske Imola-bane. Det 17-årige racertalent tog nemlig en storslået sejr i søndagens løb sammen med sin tyske teamkammerat, og dermed fører den unge dansker nu det europæiske GT4-mesterskab.


(Foto: Bastian Buus Racing)

European GT4 Series er klassen for fremtidens sportsvognskørere og har deltagelse af såvel nybegyndere som professionelle kørere med flere års erfaring. Bastian Buus havde indtil weekenden endnu ikke prøvet at køre et racerløb i andet end en gokart, og derfor var glæden stor, da den blå Porsche 718 Cayman GT4 #22 fra Allied-Racing søndag krydsede målstregen som den første i Pro-Am-klassen.

– Det var noget af en vild debut. Vi kører for at vinde, men selv om jeg havde forventet et godt resultat, så havde jeg ikke turde drømme om en sejr. Det er en fantastisk fornemmelse at modtage pokalen sammen med en teamkammerat, og lidt noget andet end de gokartløb, som jeg har været vant, og hvor jeg har været alene i sædet, lyder det fra Bastian Buus.

Danskeren var ellers ikke helt tilfreds efter kvalifikationen til weekendens to løb, hvor både han og teamkammeraten, den erfarne GT4-kører Jan Kasperlik, måtte tage til takke med en ottendeplads på startgridden.

– Det var ikke helt godt, men heller ikke alt for skidt. Kvalifikationen var min første gang i bilen på nye dæk, så den opførte sig lidt anderledes, og jeg følte ikke, at jeg fik det maksimale ud af den.


(Foto: Bastian Buus Racing)

Men Buus og Kasperlik fandt til gengæld farten, da det gjaldt, og weekendens første løb lørdag endte med en godkendt fjerdeplads til Porsche-duoen. Søndagens løb gik endnu bedre, hvilket ikke mindst skyldtes en fantomstart fra Bastian Buus, som undgik et sammenstød mellem to forankørende rivaler og straks derefter lavede en imponerende overhaling på en Mercedes fra den hurtigere Silver Cup-kategori.

– Jeg kom godt fra start og havde god varme i dækkene og følte generelt, at der var masser at kæmpe med. Jeg havde et langt bedre overblik end i lørdagens løb, hvor jeg blev kastet direkte ud i ræset efter vores køreskifte, og alt i alt var jeg godt tilfreds med mit stint. At Jan herefter kunne overtage bilen og køre den i mål på en førsteplads – endda selvom han måtte kæmpe med en sivepunktering på det ene forhjul – var bare fantastisk, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: Bastian Buus Racing)

– Vi er enormt stolte og tilfredse. Det føles stadig vildt at have vundet i første forsøg, og jeg kan kun takke alle mine sponsorer og samarbejdspartnere samt hele teamet for, at det lykkedes. Nu gælder det om at holde fokus, så vi kan gøre det lige så godt, og helst endnu bedre, i anden afdeling på Misano om to uger.

Bastian Buus Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Imola
  • 26/07/20 - Imola - GT4 European Series
  •