Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT4 European Series

Bastian Buus klar til Porsche-debut i GT4 European Series

GT4 European Series 
24/07/20 

Den kun 17-årige Bastian Buus står overfor en spændende udfordring, når han den kommende weekend debuterer i det europæiske GT4-mesterskab med tysk Porsche-team.
 


(Foto: Bastian Buus Racing)

Bastian Buus er en erfaren gokartkører med mange pokaler på hylden. Men den kommende weekend tager den blot 17-årige dansker et stort skridt i motorsportskarrieren, når han debuterer i en ægte racerbil på en af verdens mest ikoniske racerbaner. Buus stiller op i første afdeling af GT4 European Series, som afvikles på italienske Imola – og dette med det tyske Porsche-team Allied Racing.

– Det bliver en weekend, som vi har ventet utroligt længe på. Covid-19-krisen har jo gjort, at min debut i en racerbil blev udskudt med flere måneder, men faktisk har det ikke været så skidt endda. Ventetiden har nemlig givet mig mere træningstid, både i simulatoren, men også i racerbilen, da det har været muligt for teamet at teste på flere af de baner, som vi skal køre på i mesterskabet, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: Bastian Buus Racing)

Bastian Buus har blandt andet været på Zandvoort, Oschersleben og Spa-Francorchamps for at prøve kræfter med den Porsche 718 Cayman GT4, som han skal dele med tyskeren Jan Kasperlik. Kasperlik har seks års GT4-erfaring og flere podieplaceringer bag sig, og han sluttede på en andenplads i mesterskabet i 2016.


(Foto: Bastian Buus Racing)

GT4-klassen er en af de mest populære motorsportsklasser i verden og tiltrækker både unge talenter, amatørkørere og professionelle. Samtidig er serien bakket op af store mærker som Porsche, Audi, BMW, Aston Martin og McLaren, som alle leverer racerbiler til programmet. Trods Covid-19-restriktioner stiller sæsonpremieren med et felt af 17 biler fordelt på tre klasser. Buus og Kasperlik skal kæmpe i Am-Cup-klassen, hvor teamets anden bil i øvrigt har landsmanden og den tidligere mesterskabsvinder Nicolai Møller-Madsen som chauffør.

– Det bliver mit allerførste løb i en racerbil, og derfor er det svært for mig at vide, hvad jeg skal forvente. Jeg har et mål om, at jeg skal gøre mit bedste og lave så få fejl som muligt. Ud fra de mange timer i simulatoren ser det ud som om, at jeg er godt med på farten. Men inden jeg ved, hvor jeg ligger henne i feltet, så er det svært at sætte mål på, hvad jeg skal opnå resultatmæssigt. De tanker må komme i løbet af weekenden, når vi bliver klogere. Og så må vi arbejde derfra.


(Foto: Bastian Buus Racing)

Tidsplan – GT4 European Series – Imola

Fredag 24. juli
11.40 – Træning #1 (60 min)
16.30 – Træning #2 (60 min)

Lørdag 25. juli
11.10 – Kvalifikation #1 (20 min)
11.40 – Kvalifikation #2 (20 min)
16.15 – RACE #1 (60 min)

Søndag 26. juli
09.45 – RACE #2 (60 min)

Livestreaming og opdateringer: european.gt4series.com/live


(Foto: Bastian Buus Racing)

Bastian Buus Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Imola
  • 26/07/20 - Imola - GT4 European Series
  •