Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Mikkel Jensen åbnede European Le Mans Series med podieplacering

ELMS 
20/07/20 

Andenplads til Mikkel Jensen i debutløbet for LMP2-teamet G-Drive Racing. Danskeren er tilfreds efter et stærkt comeback i udfordrende sæsonpremiere på Paul Ricard
 


(Foto: Clément Marin)

Mikkel Jensen sluttede på en andenplads i første afdeling af European Le Mans Series, som med flere måneders Covid-19-forsinkelse blev afviklet på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig søndag. Det var danskerens første opgave for sit nye hold, LMP2-teamet G-Drive Racing, og selvom den 25-årige racerkører sjældent er tilfreds med andet end en sejr, var han positiv efter modtagelsen af trofæet.


(Foto: Clément Marin)

– Vi havde stærke ambitioner om at vinde, men vi er ret godt tilfredse med vores andenplads. Midt i løbet røg vi pludselig over en omgang bagud, fordi vores strategi clashede uheldigt med en safetycar. På dét tidspunkt så det ret sort ud, men vi brugte de to sidste timer på at kæmpe os tilbage igen på rå speed, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: Clément Marin)

Det var Mikkel Jensen, som startede løbet i G-Drive Racings neon-orange Aurus-racer efter at have kvalificeret bilen til en andenplads på startgridden. Danskeren overtog igen bilen efter et stint af den russiske teamkammerat, Romain Rusinov, og opgaven var at indhente så meget af det tabte, som muligt. Undervejs satte Mikkel Jensen da også hurtigste omgangstid i løbet – kun overgået af sin egen teamkammerat, hollandske Nick de Vryes, som kørte bilen i mål.


(Foto: Clément Marin)

– Vi sluttede 21 sekunder efter den førende bil, hvilket vi er ret stolte af, eftersom vi var ét minut og 42 sekunder bagud, da det var værst. Dét viser kun, at vi har den fart, som vi har brug for, hvis vi skal være med til at kæmpe om mesterskabet. Samtidig lykkedes det os at overhale den bil, som vi forventer bliver vores største konkurrent denne sæson, siger Mikkel Jensen.


(Foto: Clément Marin)

– Så hvad der lignede en katastrofe, endte faktisk med at blive en rigtig positiv weekend og ikke mindst en god start på min første sæson i LMP2. Samtidig er det naturligvis fedt at være med til at overrække teamet en pokal i mit første løb. Kæmpe tak til hele holdet for at give os en fantastisk bil og for det effektive arbejde i pitlane. Det har været en rigtig god forsmag på 24-timers Le Mans til september.


(Foto: Clément Marin)

Næste opgave for Mikkel Jensen er anden afdeling af European Le Mans Series, som køres på belgiske Spa-Francorchamps den 8.-9. august. Her skal Jensen og Rusinov dele bilen med en endnu ikke offentliggjort tredjekører, da Nick de Vryes er forhindret grundet sin deltagelse i Formel E.

Mikkel Jensen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Paul Ricard
  • 19/07/20 - Paul Ricard - ELMS
  •