Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Racerkøreren Kris Nissen fylder 60 år mandag den 20. juli.

Diverse 
19/07/20 

Kris Nissen er sønderjyde fra Arnum ved Gram, og hans karriere startede i en gokart i Skrydstrup i 1974, og han avancerede konstant mod F1, indtil han i 1988 kørte galt på Fuji-banen i Japan. Ulykken var tæt på at koste ham livet, men han kæmpede sig ikke bare ud af sygesengen, men også tilbage til motorsport og fik yderligere 15 år som professionel racerkører.
 

Her markerede han sig ikke bare som racerkører, men han gik også i front for at forbedre sikkerheden inden for motorsport, så kørerne i dag er bedre beskyttet, hvis en racerbil bryder i brand.

Som kører nåede han at få ca. 300 Top 3-placeringer, heraf 100 løbssejre, inden han blev ansat som chef for Volkswagen Motorsport. Han formåede på ganske få år at genskabe VW’s renommé inden for motorsport med F3 mesterskaber og Polo, Jetta, Scirocco og Golf cup klasser fordelt over hele verden. VW havde som det største program Dakar, hvor Kris sammen med sit team fik 3 Dakar sejre i de legendariske Rally Dakar-ørkenløb. Da Kris Nissen forlod VW, var han blandt de 180 øverst placerede chefer i koncernen med over en halv million ansatte.

Efter VW udførte han i et par år konsulentopgaver for AUDI og racingteams, inden han efter en pause på 15 år gjorde comeback som kører. Det blev først til 2 sæsoner i DTC i Danmark, og siden i Tyskland, hvor han kører i TourenwagenClassic serien i en DTM BMW-racer fra 1990, i øvrigt samme model, som den han fik comeback i 1989. Han og BMW’en svinger stadig godt sammen, og i 2019 blev det til en samlet 2 plads i mesterskabet.

Han har endvidere været ejer af Enderupskov Camping gennem 5 år, indtil han for halvandet år siden solgte campingpladsen. Foruden motorsport bruger han sin tid på familien, løb, lystfiskeri, golf og skisport.

Kris Nissen, der bor i Schweitz, er gift med Lou og parret har to børn, Alicia der er kiropraktor og Emil, der studerer psykologi.

Teddy Gehrke


Læs mere om:
  • Kris Nissen
  •