Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula 2

Christian Lundgaard på tredjeplads i mesterskab efter sammenstød

FIA Formula 2 
19/07/20 

Christian Lundgaard udgik af lørdagens hovedløb i Formel 2 med en defekt, der kom til at betyde, at han ikke scorede point i tredje afdeling af Formel 2, der blev afviklet på Hungaroring i Ungarn.
 

Christian Lundgaard var kommet godt fra start i hovedløbet i Formel 2, men på fjerde omgang lagde han an til en overhaling på Ghiotto, der med mere en 200 km/t trak ind foran Lundgaard for at blokere angrebet. Det ødelagde Lundgaards frontvinge og gav ham samtidig en punktering. Lundgaard havde sin klare mening om Ghiottos manøvre, som han straks gik på radioen med og kaldte farlig kørsel. Ghiotto slap dog for straf, medens Lundgaard måtte i pit for ny frontvinge og nye dæk. Men da det øvrige felt også skulle i pit for dækskift var der stadig muligheder for Lundgaard, men 6 omgange senere sluttede løbet dog, da et problem med hydraulikken betød at raceren sad fast i fjerde gear.


(Foto: Getty Images)

Lørdagens resultat gav en startplacering som nummer 18 til søndagens løb. Og på en bane der er velkendt for at være svær at overhale på, så det på forhånd svært ud med at nå en pointgivende position i top otte. Der blev gamblet med et pitsop undervejs, men da næsten resten af feltet sidenhen gjorde det samme, måtte Christian Lundgaard nøjes med en placering som nummer 13.

I den samlede stilling er Christian Lundgaard på tredjepladsen. Russiske Robert Shwartzman fører foran Callum Ilott.

"Det var en underlig weekend" sagde Christian Lundgaard efterfølgende. "Vi kæmpede alle hårdt med dækkene, da træning og kvalifikation var i regnvejr. Løb et var der ikke så meget at gøre ved. Jeg forstår ikke, at Ghiotto ikke får en straf, da jeg synes det var ekstremt aggressivt kørt. Men det viste sig at være ligegyldigt, da vi alligevel ikke ville have gennemført løbet. I løb to var det virkelig svært at få dækkene til at virke. Når først de droppede i performance var det umuligt at få liv i dem igen".

Næste løb for Christian Lundgaard er fjerdeafdeling af Formel 2, der afvikles på Silverstone den 31/7-2/8.

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Hungaroring
  • 19/07/20 - Hungaroring - FIA Formula 2
  •      ASETEK SIMSPORTS