Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Formula 3

Frederik Vesti vinder på Red Bull Ring

FIA Formula 3 
12/07/20 

Med en kvalifikation, der sad lige i skabet, blev barren sat for første løbsweekend i F3 for Vesti på østrigske Red Bull RIng. Og det lykkedes da også at følge tidtagningen op med et første løb i suveræn stil.
 

"Den pole position glemmer jeg vist aldrig! Vi fik rødt flag flere gange pga uheld på banen, og vi måtte alle holde og vente i pitten i stegende hede med en banetemperatur på omkring de 50 grader. Det er klart, at det gir noget ekstra pres, når tiden begynder at løbe ud, og man ved, at det er sidste chance for at sætte en tid. Jeg kom for langt udover banen på en ellers super hurtig tid, og som jeg derfor fik frataget. Men jeg vidste bare, at der var endnu mere i min bil. På sidste omgang inden tiden udløb, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at det var pole. Det er noget, man bare ved, når ALT spiller max. Men at høre det fra min ingeniør, gjorde mig bare SÅ glad! Helt ubeskriveligt glad!"


(Foto: Prema Powerteam)

Fra Pole lørdag var der fuld kontrol i et løb, der var mere end vådt. Så vådt at løbsledelsen valgte at stoppe det på 14. omgang efter 2 safety cars og en virtuel safety car p.g.a mange afkørsler fra Vestis konkurrenter. Vesti selv var i fuld kontrol var start til slut.

"Jeg elskede det løb! En del fight på første omgang med 21 årige Zendeli, tidligere tysk F4 mester, som jeg har kørt meget mod, satte mig ekstra op. Jeg fokuserede på mine linjer og kendte mit bremsepunkt på banen. Så var det op til ham, om han kunne matche dette. Det lykkedes ham ikke. Mega fedt race og jeg kunne "slappe" af det meste af tiden. Det er klart, når løbet bremses af safetycar, at alle sanser skærpes, men hver gang løbet blev frigivet, lagde jeg mine konkurrenter mere og mere bag mig. Min første sejr i F3 nogensinde. Den største fornemmelse af alle!"


(Foto: Prema Powerteam)

En løbssejr i første løb giver normalt 25 points. Vesti måtte nøjes med de halve, da løbet sluttede før tid. Var der kørt blot 2 omgange mere, havde det været fuld points. I løb 2 er pointsene langt færre for en sejre. Alligevel blev Vesti taberen, hvad points angik denne weekend.

"Det er klart, at jeg er træt af det. Det er det første af de to løb, man kvalificerer sig til ud fra, hvor god man er og her, de mange points er at hente. Nu oplever jeg så pludselig, at mine konkurrenter i løb 2, der ikke har gjort det særligt godt, og som starter oppe foran, alene fordi man bytter om på start rækkefølgen blandt de bedste 10 kørere i løb 1, kan hente flere points end mig i hovedløbet. Spillets regler, og dem følger vi. Men derfor må jeg vist godt sige øv", siger Vesti med et smil på læben.


(Foto: Prema Powerteam)

I løb 2 startede Vesti 10'er og sluttede på en 8. plads.

"Jeg blev sat lidt skakmat mellem to kørere. Uanset hvad jeg gjorde, ville jeg blive fanget. Hvis jeg forsøgte mig aggressivt, ville jeg risikere at blive presset ud af den forankørende, og så blive overhalet bagfra. Det lykkedes ikke lige i dag, som jeg håbede. Men jeg forsøgte det, jeg kunne."


(Foto: Prema Powerteam)

Vesti kan nu tage til Hungaroring, hvor 3. afdeling af F3 afvikles næste weekend. Denne gang med Vesti som 2er i det samlede mesterskab.

Racemanagement


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Red Bull Ring
  • 12/07/20 - Red Bull Ring - FIA Formula 3
  •