Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Dobbeltsejr til Mikkel O. Pedersen

Danish Endurance
Championship 

09/07/20 

DEC - Danish Endurance ChampionshipStruer-køreren vandt sammen med Gustav Birch den danske langdistancepremiere
Mikkel O. Pedersen høstede sæsonens to første sejre, da han sammen med teamkammeraten Gustav Birch søndag var til start i de to første afdelinger i Danish Endurance Championship – den danske serie for langdistanceløb.
 

”Det var rart at køre et rigtigt løb igen,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Jeg har haft nogle enkelte test på Jyllandsringen og Nürburgring i sidste måned, men det er ikke det samme som et rigtigt race. Og DEC-premieren var mit første race siden sæsonpremieren ved 24-timersløbet i Dubai i januar, hvor jeg i øvrigt ikke engang nåede at komme i bilen, inden løbet blev afbrudt på grund af regn.”


Sammen med Gustav Birch tog Mikkel O. Pedersen to sejre ved premieren for Danish Endurance Championship på Padborg Park
(Foto: Morten Alstrup)

Regn var der også på Padborg Park. I hvert fald under de to tidtagninger og det første af de to løb. Og det løb endte Mikkel O. Pedersen og Gustav Birch at føre fra start til mål.

”Det var første gang for Gustav, at han kørte med Porschen i regnvejr, og han gjorde det rigtig godt. Pitstop og køreskifte fungerede perfekt,” siger Mikkel O. Pedersen, som også satte løbets første omgang. ”Det var på den allerførste omgang, hvor der endnu var fri bane, at jeg gjorde det, og den bedste illustration af den våde asfalt og den megen trafik blev understreget af, at min næstbedste omgangstid var 1,3 sekunder langsommere! Og set i det lys af det, var Gustavs tider ganske imponerende.”

Det andet løb foregik på tør asfalt, og her bragte Mikkel O. Pedersen ikke blot Porschen i front, men fik også opbygget et forspring på over et halvt minut til forfølgerne, hvilket der var behov for. ”Som vindere af løb 1 skulle vores pitstop vare 30 sekunder længere, men alligevel var Gustav i front, da han bragte Porschen tilbage på banen,” siger Mikkel O. Pedersen.

Men Gustav Birch blev til sidst indhentet og passeret af køreren i en Lamborghini. ”Det var forventet,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Vi har godt 485 hk i Porschen, mens Lamborghinien vel har 700 hk.” Derimod var det ikke forventet, at Gustav Birch og Mikkel O. Pedersen alligevel vandt løbet. ”Lamborghini-køreren begik en fejl og måtte en tur igennem pitten og lidt senere var han ved at løbe tør for benzin. Det er selvfølgelig ikke den sjoveste måde at vinde et løb på, men en sejr er en sejr.”

Løbet på Padborg Park var det andet på en dansk bane i denne sæson, og lidt efter lidt er der også ved at blive åbnet for løb på udenlandske baner – om end det stadig er med strenge begrænsninger for tilskuerantallet.

”I den sidste weekend skal jeg endelig igen køre for mit italienske team Dinamic Motorsport,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Det bliver i den første afdeling af GT World Challenge Europe, som skal køres som et tretimersløb på Imola-banen i Italien. Vi havde håbet på at kunne teste på banen inden, men det er desværre ikke muligt.”

”Men nu er vi i gang igen. Og det er det vigtigste.”

www.mikkelopedersen.com


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Padborg Park
  • 05/07/20 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •