Super GT
Danmark

07/07/20

Super GT DanmarkDet blev en fantastisk debut for Casper Pilgaard, da han i weekenden debuterede i OK Oktan 100 Super GT Danmark serien på Padborg Park.
Sidste års Rookie- og U23 mester fra Danish Thundersport Championship har i år skiftet den store V8 racer ud med en noget lettere V6. Bilerne er fundamentalt forskellige, men de har dog det til fælles, at de begge er baghjulstrukne.

Teamet fra Ryomgård havde tre testdage forud for sæsonstarten, men den ene af dem regnede nærmest væk.

Det skulle dog vise sig at give dem en lille fordel i den første halvdel af debutweekenden.

Faktisk var hele programmet presset sammen til et endagsarrangement, så der var ikke plads til at lave nogen fejl fra hverken kørerens eller mekanikernes side.

(Foto: JJ Media)

Både første og anden træning var på en pladdervåd bane, hvor det bare gjaldt om at finde sig til rette, og komme ind i rytmen igen. At det rakte til 10. og 14. hurtigste tid, i det 17 bils store felt, var ikke specielt afgørende. Det vigtigste var at få en god føling med bilen, og prøve at finde en god regnvejrsopsætning til kvalifikationen.

Bygevejret over Padborg Park fortsatte med at holde banen våd. Hver gang at der havde været 5 minutters ophold i vandet, kom der lige lidt ny fugt fra oven.

Banen i kvalifikationen var dog det tørreste, som kørerne havde været ude på i løbet af søndagen, og det rakte til 11. hurtigste tid, og dermed en plads i anden del af kvalifikationen, for de 12 hurtigste. Her lykkedes det Casper at køre 9. hurtigste tid, og missede derved marginalt Pole Position til første løb. Super GT serien har nemlig den regel, at Top 8 fra kvalifikationen, bliver byttet rundt til løb 1. Men en 9. startposition og næstebedste mand i Am kategorien, som tæller nye kørere i serien, samt de ikke-professionelle, var bestemt godkendt.

Ydermere bliver der givet point i Super GT allerede i kvalifikationen, så dermed var der allerede en pæn slat på kontoen i både det generelle samt Am mesterskabet.

Optakten til Heat 1 blev bestemt ikke som håbet. Grundet en ændring i tidsplanen, kom Pilgaard ikke med ud på startgridden i første omgang. Det betød at han blev sat længere tilbage end hans 9. startposition – men det var han heldigvis ikke ene om, da der var flere andre kørere, som led den samme skæbne. Det positive var at banen var tørret helt op, så der nu kunne komme tørvejrsdæk på bilen.

Heldigvis forløb heatet rigtig godt, og Casper fik kæmpet sig godt frem i rækkerne, så han sluttede på en flot 7. plads – og dermed 2. startposition til løb 2.

Der blev bokset en hel del på første omgang i weekendens andet løb, men heldigvis undgik den hvide og røde racer med startnummer 12 at blive indblandet i alt for meget tumult. Det lykkedes perfekt indtil næstsidste omgang, hvor der desværre var kontakt med en konkurrent. Dommerne vurderede det til at være Caspers skyld, så han modtog en tidsstraf på 6 sekunder efter løbet. Det sendte ham fra en 5. plads på banen, til en 11. plads på resultatlisterne. Så det kostede lidt på pointkontoen, og småskrammerne på raceren kunne heldigvis klares med en lille smule gaffatape inden heat 3.

De 20 minutters pause mellem Heat 2 og Heat 3 efterlod nemlig ikke meget tid for mekanikerne, som mere eller mindre bare gik med at spænde hjulene og justere dæktrykket.

Resultaterne fra kvalifikationen, heat 1 og heat 2 dannede grundlag for startpositionerne til weekendens 3 heat, hvilket resulterede i 7. startposition.

Det blev igen en lidt urolig første omgang, hvor Casper tabte et par placeringer, men dem fik vundet tilbage i løbet af de 16 omgange, som løbet varede.

Weekenden sluttede som bedste Am kører, og på en generel 6. plads, i det ultra hårde felt.

Stillingen i mesterskaberne er også utroligt tætte, hvor Casper Pilgaard aktuelt indtager 8. pladsen i det generelle, og førstepladsen i Am mesterskabet.

Nu står den på godt 2 måneder sommerferie, inden sæsonens anden afdeling af OK Oktan 100 Super GT Danmark skal køres. Det bliver i forbindelse med Night Race arrangementet på Padborg Park, hvor der forhåbentlig bliver lukket tilskuere ind til igen. Motorsport er ikke helt det samme uden tilskuere, men COVID-19 situationen har desværre både haft den indvirkning på en noget anderledes kalender, og så at tilskuerne ikke måtte være til stede til Åbningsløbet.

God sommer alle sammen – vi ses den 11.-12. september på Padborg Park.