Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

Sebastian gearer op til det italienske Formel 4-mesterskab

Formel 4 
06/07/20 

Den første weekend i august tager Sebastian Øgaard hul på det italienske mesterskab for Formel 4-biler. Det er verdens hårdeste løbsserie for Formel 4-biler, og første løb på kalenderen er Misano-banen nær badebyen Rimini.
Ejstrupholm-køreren stiller til start med det italienske Bhaitech Racing, som har fået øjnene op for danskerens potentiale, og af samme grund har Sebastian på det seneste brugt meget tid med teamet for at forberede sig til sæsonen.
 

"Jeg har brugt en del tid sammen med ingeniørerne ved Bhaitech Racing, hvor vi har gennemgået data fra vores testkørsler for at lave den bedst mulige opsætning på bilen før sæsonen går i gang", fortæller Sebastian, som også har gennemført en række testkørsler med teamet.

"Jeg har langt fra det samme antal kilometer i kroppen som mine konkurrenter har - jeg har simpelthen ikke økonomi til at køre så mange træningskilometer som nogle af de andre har, så jeg arbejder ekstra hårdt på både analysedelen og min fysiske træning for at kompensere", siger Sebastian Øgaard, der allerede har taget hul på sæsonen hjemme i den danske Formel 4-serie med FSP-teamet.


(Foto: Boxengasse / Kim Gripping)

Her deltog han i Juniløbet på FDM Jyllandsringen for to uger siden, og efter en hård kvalifikation, der bød på en tur af banen, viste midtjyden at han kunne komme fremad. Fra startposition 14 til en femteplads i det første løb var godkendt - efterfulgt af en sejr i det følgende løb.

"Det var et rigtig godt løb, hvor jeg fik udnyttet de muligheder der opstod. Det var min første sejr i rigtige racerbiler, så nu føler jeg for alvor at jeg er i gang!"

Desværre gjorde flere safety car-perioder det umuligt for talentet at tage endnu en sejr i weekendens sidste heat - her måtte Sebastian nøjes med andenpladsen, selvom der var potentiale til mere:

"Det er altid ærgerligt når der sker ting, så vi ikke bare kan køre race om placeringerne, og jeg tror at jeg havde farten til at kunne have taget en sejr mere. Den har jeg så til gode", lyder det selvsikkert fra Sebastian.


(Foto: Boxengasse / Kim Gripping)

Sammenfald koster mesterskabschancer
Sebastian deltager i næsten alle danske Formel 4-løb sideløbende med den italienske kalender, men grundet coronakrisen er der kommet sammenfald mellem de to løbskalendre. Det betyder, at Sebastian ikke kommer til at gøre sig gældende i det danske mesterskab, da han prioriterer de italienske løb højere.

"Jeg ville virkelig gerne køre alle danske løb, ikke mindst for at byde ind i kampen om mesterskabet, men som racerkører får jeg mere erfaring og bedre netværk ved at prioritere det italienske mesterskab - og så må det være sådan", lyder det bestemt fra Sebastian Øgaard.

Det første løb i Italien køres den 2. august.

Sebastian Øgaard Racing


Læs mere om:
  • Sebastian Øgaard
  •