Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula 2

Christian Lundgaard ser frem til sæsonstarten i Formel 2

FIA Formula 2 
02/07/20 

Christian Lundgaard stiller for en sjælden gang skyld til start i et racerløb uden forventninger. Det sker når den 18-årige Renault Formel 1 juniorkører i weekenden tager hul på sin første sæson i Formel 2 på Red Bull Ring i Østrig. Christian Lundgaard missede årets eneste Formel 2 test, der blev afviklet i Bahrain i marts, da han havnede i 14 dages karantæne under et træningsophold i Spanien grundet udbrud af Corona på hotellet. Derfor er han ikke blot rookie, men også den eneste af de 22 kørere i feltet, der ikke har testet med de nye 18 tommer fælge som feltet for første gang skal bruge til løbene i år.
 

Årets felt er stærkt besat og på vejen mod Formel 2 har de 22 kørere tilsammen vundet intet mindre end 24 mesterskabstitler. Feltet tæller flere kørere, der er tilknyttet Formel 1 juniorprogrammer hos Ferrari, Red Bull, Haas, Williams og Renault.

Christian Lundgaard skal køre for ART Grand Prix og her bliver han holdkammerat med Marcus Armstrong, der sluttede på andenpladsen i Formel 3 sidste år. Flere af Lundgaards rivaler fra Formel 3 sidste år er rykket op i Formel 2 og han kan forvente stærk kamp fra blandt andet Formel 3 mesteren Robert Schwartzman, der kører for Prema Racing. Feltet tæller også fire sønner af tidligere Formel 1 kørere, Mick Schumacher, Giuliano Alesi, Pedro Piquet og Louis Deletraz.

Formel 2 afvikles med to løb hver weekend. Et hovedløb om lørdagen, hvor startplaceringerne er afgjort ud fra kvalifikationen og hvor der er påkrævet minimum et pitstop med skift af alle fire hjul. Løb nummer to er det såkaldte sprintløb, der afvikles om søndagen, hvor startplaceringerne er bestemt ud fra lørdagens løb, dog med top otte i omvendt rækkefølge.

"For en gang skyld, har jeg ingen forventninger til weekenden" sagde Christian Lundgaard inden afrejsen til Østrig. "Dem der kender mig, ved det lyder forkert og jeg har selvfølgelig forventninger til min egen præstation og har fokus på det ultimative mål og mit mål for min karriere . Men når det er sagt, så har jeg ingen ide om, hvor i feltet vi er. Jeg missede tre dages test, hvor jeg blandt andet skulle vænne mig til den nye 18 tommer dæk. Så der bliver rigtig meget jeg skal lære meget hurtigt og der har mine konkurrenter et forspring. Jeg har ikke siddet i en racerbil i 7 måneder, men mine egne forberedelser har været i top. Jeg kommer i stærk fysisk og mental form og har taget så megen viden til mig som jeg kan. Så jeg må tage udfordringerne som de kommer, men når de første 45 minutters træning er kørt, er jeg meget klogere. Men der er ingen tvivl om, at det er vigtigt at have fokus på pointene. Vi skal køre løb tre weekender i træk, så man kan hurtigt få sat en masse point til, hvis man ikke tænker sig om".


(Foto: Jan Kaiser)

Tidsskema for 1. afdeling af Formel 2
Træning, fredag kl. 12.55-13.40
Kvalifikation, fredag kl. 17.00-17.30
Hovedløb 40 omgange, lørdag kl. 16.45-17.45
Sprintløb 28 omgange, søndag kl. 11.10-11.55

Formel 2 kan følges live på den officielle F1 TV App eller på TV3 Sport.

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Red Bull Ring
  • 05/07/20 - Red Bull Ring - FIA Formula 2
  •      ASETEK SIMSPORTS