Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

17-årige Valdemar Eriksen repræsenterer FA Racing i det spanske F4-mesterskab

Formel 4 
01/07/20 

Den unge racerkører, Valdemar Eriksen fra Nibe, som for nyligt flyttede til Madrid, for at være tæt på sit team (DRIVEX) er blevet udvalgt til at repræsentere FA Racing i det spanske Formel 4-mesterskab. DRIVEX, som sidste år vandt mesterskabet og har ligget konstant i toppen siden starten af mesterskabet i 2016 (som danske Christian Lundgaard vandt i 2017) har i år 5 biler i mesterskabet.
 

Mesterskabet strækker sig over 7 weekender på store kendte baner i Frankrig, Portugal og Spanien, herunder Barcelona, Jerez, Paul Ricard, Motorland og Valencia.


Valdemar ved sin F4-racer i FA

Vinterens resultater og de seneste tests banede vejen
Valdemars gode resultater i vinterens MRF Challenge, hvor han vandt 4 podieplaceringer i de 3 afdelinger i hhv. Dubai, Bahrain og Chennai, gjorde at teamet fik øje på ham. Som alt andet sport, har racing været sat på hold indtil for nyligt, hvor Valdemar har kørt 5 testdage i hhv. Valencia og på Motorland med teamet over de sidste par uger. Baseret på Valdemars performance, er han blevet valgt til at repræsentere FA Racing i 2020 og skal bl.a. køre i andre farver og udsmykning end de andre biler på teamet.

Teamchef og ejer Miguel Ángel de Castro udtaler: “We are extremely pleased to have Valdemar on board with us for the upcoming 2020 F4 Spain season. He is a very talented driver with a winning instinct and his racing background brings us speed, consistency and experience”.
“We are delighted to continue closely working with FA Racing this season. We completed an excellent 2019 campaign and our goal is to repeat last year’s success in the Spanish F4 Championship, which has grown to become a firmly established series on the European scene as features closely fought action, top-tier circuits and mild weather. Our preseason results and performance are really encouraging, and we are looking forward all the more to the start of the season.”


Valdemar sammen med sin drivers coach Benjamin Bailly og race engineer Edgar Pastrana Sánchez

“Jeg er superglad for og stolt over, at netop jeg er blevet valgt til at repræsentere FA Racing i Spanien. Fernando Alonso har altid været ét af mine idoler, og specielt efter jeg er flyttet herned, kan man virkelig se, hvor stor han er” Udtaler Valdemar.

”Det giver jo nok ikke 5 km/t ekstra ned ad langsiderne, men de kunne have valgt så mange andre end mig, fx en spansk kører, så det betyder virkelig, at jeg har gjort det godt i testene indtil nu, og det er jo altid dejligt når nogen påskønner ens indsats og resultater, så det motiverer mig bare endnu mere til at ville vinde”

”Mesterskabet bliver benhårdt i år, med ca. 20 kørere (mere end fx F4 i Tyskland) jeg knokler på og udenfor banen for at forberede mig bedst muligt, og det har helt klart være det rigtige at flytte herned. Teamet har taget supergodt imod mig, og jeg har følt mig hjemme fra første dag”


Valdemar laver en prøvestart ud ad pitlane i Valencia

Spanien har prioritet
Valdemars erklærede mål er at nå Formel 1. Derfor er det stadig formelvejen, og dermed det spanske F4-mesterskab, der har den højeste prioritet i 2020. Udover at køre selve mesterskabet, er der planlagt over 20 testdage på de spanske baner. Som kalenderen ser ud nu, vil Valdemar kunne køre 3-4 ud af 5 løb i den hjemlige Super GT-serie, men der bliver begrænset testtid. Han ser dog også frem til sine danske løb:

”Jeg ville rigtigt gerne have kørt Super GT hjemme i Danmark denne weekend, for jeg har været rigtig hurtig i forårets tests, men idet jeg allerede skal køre test på mandag og tirsdag i Navarro, har det desværre ikke kunnet lade sig gøre, og specielt ikke med den lammede flytrafik. Selvom det er Formel 4 i Spanien, der har mit fokus lige nu, kender jeg jo de danske baner, og der kommer jeg altså også for at give gas! Det er vel den største klasse i Danmark med mange erfarne og dygtige kørere, så det bliver en udfordring. Det er også altid sjovt at køre for det danske publikum og arbejde sammen med mit danske team, som jeg har kørt med siden gokartdagene”

”Jeg gør det selvfølgelig også for at lære mere om GT-biler. Sandheden er jo, at der er flere astronauter end Formel 1-kørere, så selvom jeg har som mål at komme i Formel 1, kræver det nærmest ufattelige summer samt en stor portion held og derfor kan GT-biler på sigt, være en mulig karrierevej for mig. Derfor giver det også mening for mig at prøve kræfter med Super GT – og jeg glæder mig!”

”Jeg vil gerne sige tak til mine sponsorer i VER Business Club for at gøre denne fantastiske sæson mulig, samt til hjælpere og familie omkring mig”.

Valdemar Eriksen Racing


Læs mere om:
  • Valdemar Eriksen
  •