Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC Historisk

René Prang udgik med teknisk defekt

MC historisk 
28/06/20 

- mens Michael Brix fik en flot debut på Jyllandsringen
René Prang og Michael Brix Sørensen havde meget forskellige oplevelser af deres deltagelse i sæsonpremieren i roadracing, da de deltog i første afdeling af DM i Classic Superbike på Jyllandsringen d. 28. juni.
 

Michael Brix har for nylig anskaffet sig en Classic Ducati 996 fra 1998, og fik gode placeringer ved tidtagningerne søndag formiddag. Han forbedrede sine tider støt og roligt, mens René Prang opnåede en klar Pole Position i begge tidtagninger, og skulle således starte i front i eftermiddagens første løb. Så langt så godt.


(Foto: Erling Prang)

Da starten til løb 1 går, lægger René Prang sig straks i spidsen, og øger herefter støt og roligt afstanden til feltet. Han satte feltets og klassens suverænt hurtigste tid på 4. omgang, og begyndte herefter at få små motorudsæt på sin Ducati 916 fra 1994. Han forsøgte at justere farten lidt ned for at holde motoren i gang. Det gik nogenlunde, men forspringet til konkurrenterne svandt også lidt. På 12. omgang af de 13 omgange der skulle køres i alt, satte motoren helt ud, og den ærgerlige roadracer måtte udgå med en føring på godt 8 sek. til nærmeste konkurrent Thomas Hedegaard, som herefter blev vinder af løbet.


(Foto: Erling Prang)

Michael Brix fulgte rigtig godt med fra starten, men måtte også sande at det dels var lang tid siden han sidst havde kørt roadracing og dels, at det for ham var en ny roadracer han kørte på. Alligevel kom han i mål på en flot 4. plads.
I løb 2 gik det endnu bedre, idet Brix denne gang kørte over målstregen som nr. 2, hårdt presset af nr. 3 Anders Ritz, som han dog formåede at holde bag sig. Denne gang havde Brix også fået endnu mere fart på sin Ducati.


(Foto: Erling Prang)

Dagens løb 2 blev uden deltagelse af René Prang. Han kunne ikke skaffe de reservedele der skulle til, for at deltage.
Defekten på motorcyklen er desværre velkendt fra sidste sæson, hvor Prang måtte udgå på Ring Djursland, og se sin chance for at vinde DM fordufte. Han og mekanikerne var sikre på at de havde fundet og rettet fejlen til denne sæson, og maskinen gav da heller ikke problemer under dagens tidtagning, eller under afprøvning på Ring Djursland dagen før.
Nu kommer René Prang's Ducati ikke ud at køre igen før han er sikker på at fejlen er fundet og rettet. Det er i orden at udgå af et løb med en teknisk fejl som ikke kan forudses. Det er bare ikke i orden at gentage det samme igen i sæsonpremieren, siger René Prang med et skævt smil, men sådan noget sker bare en gang imellem.


(Foto: Erling Prang)

I dages løb i Classic Superbike 7D blev stillingen:

Løb 1:
1. Thomas Hedegaard Christensen
2. Anders Ritz
3. Asbjørn Hannibal
4. Michael Brix Sørensen

Løb 2:
1. Thomas Hedegaard Christensen
2. Michael Brix Sørensen
3. Anders Ritz
4. Claus Høj Pallesen


(Foto: Erling Prang)

Prang Racing


Læs mere om:
  • René Prang
  •