Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Dobbelt op for Kasper H. Jensen i TCR Denmark-premieren

TCR Denmark 
21/06/20 

TCR DenmarkKasper H. Jensen og Massive Motorsport kan tage fra årets første afdeling af TCR Denmark med mesterskabsføringen, efter Honda-køreren i søndagens tredje og sidste heat fulgte op på sejren fra dagens første.
 

Kasper H. Jensens anden sejr kom efter et andet heat, som vil blive husket for masser af dramatik. Fra start tog Jacob Mathiassen teten med en fabelagtig start og slog straks et pænt hul til forfølgerne. I den indledende fase så det ud til, at nordjyden skulle få optimal revanche for en lørdag, der bød på tekniske problemer og en skidt, skidt kvalifikation.


Jacob Mathiassen fik maksimalt udbytte efter en weekend, der startede med et svært udgangspunkt. Kvalifikationen slog fejl, men en anden- og en tredjeplads giver godt til tabellen for Alfa Romeo-køreren.
(Foto: TCR Denmark)

I starten blev polesitter René Povlsen hængt godt til tørre, og i stedet udviklede der sig en fed duel bag ham - for Michael Markussen, Nicolai Sylvest, Jan Magnussen og Kasper H. Jensen ville alle forbi. Da blev løbet imidlertid afbrudt af den første af flere safetycars, hvilket spolede Mathiassens lovende føring ind, da Kenn Bach måtte parkere bilen efter et sammenstød.

Ved genstarten fik Nicolai Sylvest fundet vej forbi Jacob Mathiassen og fik en smule luft, mens Mathiassen endte i en længere kamp med Kasper H. Jensen om andenpladsen. Mathiassen fik den til gengæld kørt hjem.

Løbet blev sidenhen afbrudt endnu en gang, da Michelle Gatting igen oplevede et bremsesvigt på sin Peugeot 308 TCR. I heat 1 endte det i gruset for enden af langsiden uden de store skader, men her var der ingen steder at køre hen - og Gatting endte i et stort crash med Meteor Racings Allan Kristensen. Heldigvis kom ingen noget til ved uheldet.


Michael Markussen fik i modsætning til de to andre Peugeot-biler ikke de store bremseproblemer. Det udnyttede han til at score fire stabile resultater - men koldingenseren slår omvendt fast, at der er mere at arbejde med for teamet.
(Foto: TCR Denmark)

Finalen: Kasper H. Jensen i mesterskabsføring

Videre til finaleheatet, hvor Kasper H. Jensen fik grundlagt sin mesterskabsføring fra pole position i det, der blev en fight mod LM Racings Nicolai Sylvest.
I starten prøvede Martin Andersen det bedste han havde lært med den nye Hyundai, men en tyvstart kostede viborgenseren en straf og vitale point. Det lukkede til gengæld løbet op for en stribe af forfølgere, og en hårdt kæmpende Jacob Mathiassen kom godt ud af det med weekendens anden podieplads, idet han blev nummer tre efter Jensen og Sylvest.
Værd at nævne er også Martin Andersen og Michael Markussen. Andersen dumpede direkte ind i en heftig kamp om tredjepladsen med Jacob Mathiassen, Michael Markussen og Jan Magnussen.


Nicolai Sylvest og LM Racing sejrede i heat 2 og fulgte det op med en andenplads i finalen. Et godt udgangspunkt for Sylvest frem mod sæsonens næste afdelinger.
(Foto: Kim Gripping/TCR Denmark)

Magnussen måtte kort efter i pit, da en slange på intercooleren faldt af, og bilen manglede derfor ladetryk fra turboen, mens Mathiassen, Andersen og Markussen endte med at kæmpe helt til det ternede flag

Sekser blev norske Kristian Moe Sætheren efter en godkendt weekend for Insight Racing-køreren. På syvendepladsen sikrede René Povlsen sig gode point til Trophy-mesterskabet for kørere over 40 år i en god kamp med Michael Carlsen. Og i det samlede billede fører Povlsen også Trophy.

Nu venter der feltet en længere sommerpause, inden TCR Denmark vender tilbage med en dobbelt afdeling den 5-6. september på FDM Jyllandsringen - forhåbentlig med tilskuere på.

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Kasper H. Jensen
  • Jyllandsringen
  • 21/06/20 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  •