Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Le Mans vinder og verdensmester Michael Christensen støtter ny gokart klasse

Go Kart 
19/06/20 

Michael Christensen har i mange år været fuldtidsprofessionel racerkører for den tyske sportsvognsproducent Porsche. Det er en drøm for mange unge at få en karriere som professionel racerkører. Fælles for langt de fleste er, at denne drøm går gennem gokart. Michael Christensen har derfor indgået en form for ambassadør rolle med Roskilde Racing Center, der starter en ny gokart klasse for de 9-15-årige.
 

Michael Christensen startede selv sin karriere i gokart som 8-årig og vandt blandt andet både det tyske, nordiske og europæiske mesterskab og fik en andenplads ved VM inden han tog vejen videre i formelbiler og senere sportsvogne. I 2014 blev Michael Christensen officiel Porsche fabrikskører og han har siden blandt andet vundet 12 timers løbet på Sebring, 24 timers løbet på Daytona, 24 timers løbet på Le Mans og i 2019 blev han kåret som officiel verdensmester i GTE klassen i sportsvognsracing.

Trods sin unge alder på 29 år, ligger det Michael Christensen meget på sinde, at hjælpe unge kørere i starten af deres karriere. Vejen mod en kontrakt som professionel racerkører er ikke nem og udover det kan være svært at komme i gang, så kan det også være forbundet med rigtig store udfordringer at finde sin vej igennem de forskellige motorsportsklasser på vej mod toppen.

Ideen til den nye gokart klasse på Roskilde Racing Center, der er taget fra Dansk Sejler Unions optimist joller, som igennem flere årtier har været en fantastisk begynderklasse, åbner nye muligheder for de helt unge, der gerne vil i gang med gokart. Den helt nye klasse som introduceres på Roskilde Racing Center, er DINO Optimist Kart, en billig klasse der tilbydes unge piger og drenge mellem 9 og 15 år, der samtidig får et fællesskab med andre børn og unge, der har den samme interesse for motorsport.

I gennemsnit er der træning hver anden søndag igennem hele sæsonen og Roskilde Racing School stiller gokart, udstyr og dygtige trænere til rådighed. De unge vil lære alt om køreteknik og racecraft og Michael Christensen vil forsøge at komme forbi når det passer i hans kalender, for at give de unge mennesker nogle af hans erfaringer fra livet som professionel racerkører.

”Jeg kan kun anbefale at komme i gang med at køre gokart” fortæller Michael Christensen. ”Motorsport er en fantastisk sport, som har givet mig stor glæde og masser af oplevelser, lige fra den allerførste gang på en gokartbane til løb på de store internationale motorsportsbaner. Gokart er så intenst og sjovt, at jeg er sikker på de unge mennesker vil få mange fantastiske oplevelser og jeg glæder mig til at fortælle dem om mine erfaringer. Jeg elsker selv motorsport, og det er mit håb, at andre vil få lige så stor fornøjelse og glæde af motorsporten som jeg”.

Der afholdes introduktionsdag på Roskilde Racing Center den 28. juni kl. 08:30. Mere information og tilmelding på info@roskilderacingcenter.dk.

Michael Christensen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  •