Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Momentum Racing med nye udfordringer

Special Saloon 
16/06/20 

Momentum Racing kommer til at få helt nye udfordringer, når 2020 racersæsonen starter denne weekend.
Holdet med base i Kalvehave på Sydsjælland stiller til start i Special Saloon Car, med to nyindkøbte Seat Ibiza racere.
 

Dermed tager teamet et kæmpe spring op af den danske motorsportsstige. 2019 sæsonen var første gang at Jens Kristoffersen og Oliver Rømer var holdkammerater. Mens Rømer debuterede i Yokohama 1600 Challenge i 2018, var 2019 første sæson for Kristoffersen. De deltog med henholdsvis en Peugeot 207 og en Peugeot 208 med cirka 130 hk. Begge kørere sluttede i top-10 i mesterskabet, mens Jens sluttede toer i Rookiemesterskabet, som var for debuterende kørere i asfaltbaneløb.

De nyindkøbte Seat racere har lige omkring det dobbelte antal hestekræfter, så det kommer til at gå væsentlig hurtigere i denne sæson.

Derfor har de også taget flere testdage forud for sæsonen, for at lære de nye biler at kende.


(Foto: Momentum Racing)

COVID-19 situationen satte en stopper for sæsonstarten, som egentlig var planlagt til april måned. I stedet brugte holdet ventetiden til at teste lidt mere, så de kender bilerne endnu bedre nu.

Selvom bilerne har væsentlig flere hestekræfter end sidste års modeller, bliver det ikke nogen nem opgave for de to kørere. Rømer og Kristoffersen skal køre i den såkaldte Super Touring division, hvor der kan køre biler med op til 350 hestekræfter. Der er dog et forhold mellem vægten på bilen og hestekræfterne som den skal have, så biler under 300hk også kan kæmpe med de lidt kraftigere motoriserede modeller.

Der skal til gengæld også holdes øje i spejlene, da der også deltager væsentlig hurtigere racerbiler i feltet, men de er ikke direkte konkurrenter til Momentum Racing. De har dog sådan et fartoverskud, at de som minimum skal overhale alle Super Touring bilerne mindst en gang i hvert løb.

I skrivende stund er der 24 tilmeldte biler, hvoraf de 6 er direkte konkurrenter til de to Seat Ibiza racere.

Weekenden bliver en speciel weekend på mange måder. Ikke nok med at det er en ny klasse, så kommer hele weekenden også til at foregå med et begrænset antal mekanikere, og ingen tilskuere – naturligvis på baggrund af de regler fra sundhedsmyndighederne.


(Foto: Momentum Racing)

Arrangørerne har dog annonceret at søndagen kan følges via live streaming på Dplay, mens noget af eftermiddagen bliver sendt på tv. Vi afventer dog stadig de nøjagtige detaljer omkring dette, men når vi får informationerne, bliver det annonceret på holdets Facebookside: facebook.com/MomentumRacingDK

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 10.55
Kvalifikation 14.25
Løb 1 17.25

Søndag
Løb 2 12.25
Løb 3 15.05

Momentum Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Jens Kristoffersen
  • Oliver Rømer
  • Momentum Racing
  • Jyllandsringen
  • 21/06/20 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •