Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Formel 1-racer udnytter de tomme veje i Danmark

Diverse 
29/04/20 

De danske landeveje har for en gangs skyld været næsten tomme den seneste måned. Det har nogle af verdens dygtigste racerkørere sat sig for at udnytte. Se hvordan i den nye miniserie ‘Når Danmark ligger øde’.
 

Det er enhver racerkørers drøm. At blæse gennem helt tomme gader for at vise sine evner. Red Bull har givet tre racerkørere netop den chance, mens vejene i Danmark ligger øde.


(Foto: Red Bull Media House / Jesper Grønnemark)

Der er få biler, som alle kender navnet på. Én af dem, er den legendariske Formel 1-racer. På de tidligere modeller kunne motorbrølet mærkes helt nede i maven, når motorsportens konge blev sluppet løs. Men det sker kun under meget skærpede forhold på lukkede baner verden over.


(Foto: Red Bull Media House / Jesper Grønnemark)

I hvert fald indtil nu. RB8-raceren, som Sebastian Vettel vandt VM i tilbage i 2012, har været på spil i Danmark. Fra helt øde landeveje på Fyn til en lige så tom havn i Fredericia bliver raceren presset til sit yderste og brøler sig vej gennem det danske landskab.

Videoen med Formel 1-raceren er en del af miniserien ’Når Danmark ligger øde’. I serien får RB8’eren selskab af nogle af de vildeste drifting-biler på kloden, som også har fundet vej til de tomme veje i Danmark.

Ved Vejlefjordbroen besluttede drifting-legenden ”Mad” Mike Whiddett sig for at udforske den smukke natur på den mest brutale måde; sidelæns i sin specialbyggede drifting-bil.

I Herning slår den ukrainske drifter Grinya ligeledes til for at udnytte de tomme danske veje. For hvornår får man muligheden for at slippe sin drifting-bil løs i Hernings gader - og sågar midt på gågaden?

Information om ‘Når Danmark ligger øde’

  • Formel 1-racer sluppet løs i Danmark: Den mesterskabsvindende RB8 tester vejene i blandt andet Helnæs, Krengerup Gods og på Fredericia Havn.
  • Røgskyer ved Vejlefjordbroen: Mad Mike er en af de driftere, der aldrig får nok af at brænde dæk af og finde på nye idéer. I Danmark havde han en drøm om at vise sine evner, mens han samtidig satte fokus på den danske natur, da han driftede rundt ved Vejlefjordbroen.
  • Drifting på gågaden i Herning: Ukrainske Grinya har flere gange vundet drifting-mesterskaber, og i sin kørsel gennem Herning, som bl.a. foregår på gågaden, lader han fødderne og hænderne tale.

Red Bull Media House