Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Læs i Autosport: Født til at være racerbil

Diverse 
22/04/20 

Jan Randrup Jensen er efterhånden lidt af en legende inden for dansk dragracing. I dansk banesport har Jac Nellemanns navn samme effekt, men hvad har de to vidt forskellige motorsportspersoner så at gøre med hinanden? Det har Autosport fundet ud af.
 

I de seneste tre sæsoner har en sølvgrå Chevrolet Camaro Z28 vundet tre Danmarksmesterskaber i modified street-klassen indenfor dansk dragracing. Men det er ikke det eneste Danmarksmesterskab, som er blevet sikret ved hjælp af denne racerbil. Tilbage i 1971 vandt bilen sin allerførste DM-titel, da en ung Jac Nellemann kørte bilen til sejr i den daværende store gruppe 1-klasse på asfaltbanerne.

Historien om bilens baggrund har i mange år huseret i danske dragracingkredse, men nu har Autosports dragracingmedarbejder Morten Nørgaard fundet de forskellige tråde, bundet dem sammen, så du i det kommende nummer af Autosport, som i disse dage rammer de første postkasser hos medlemmerne af DASU-klubberne, kan læse historien om en racerbil, der var en vinder i 1971 og er det i 2019.

Husk, du kan læse tidligere udgaver af Autosport på nettet – læs fx Autosport #1 2020 her:

Udgivelser fra DASU på Issuu