Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Store ændringer i Michael Christensens fremtidige kalender

FIA WEC 
15/04/20 

World Endurance ChampionshipMichael Christensen er som alle andre racerkørere rastløs i disse tider. Han burde være beskæftiget med at forsvare sin VM titel i sportsvognsracing, som han vandt for Porsche i den såkaldte "Super Season 2018-19", der startede i marts 2018 og først sluttede på Le Mans 2019.
 

"Super Season 2018-19" indeholdt 2 Le Mans løb og var tænkt som en permanent ændring i FIA WEC mesterskabet, der fremadrettet skulle køres henover årsskiftet og altid slutte ved det klassiske 24 timers løb på Le Mans i juni. Det igangværende verdensmesterskab startede i juli 2019 og skulle slutte på Le Mans 2020, men Coronavirussen har ændret ved dette og de seneste udsættelser og aflysninger af løb i VM-serien, har betydet at Le Mans er rykket til september og det internationale motorsportsforbund FIA har besluttet, at sæsonen først slutter til november, hvis man skal nå at afvikle ialt 8 afdelinger af VM.


(Foto: Porsche / Jürgen Tap)

Dette får samtidig en stor betydning for FIA WEC fremadrettet. FIA har nu besluttet, at planerne om at mesterskabet skulle strække sig over vinteren og slutte på Le Mans er droppet og fra 2021 vil VM igen følge kalenderåret.

"Jeg håber virkelig, at det lykkes at få afviklet både VM og Le Mans i år" siger Michael Christensen fra lejligheden i London. "Der er selvfølgelig det sportslige aspekt, men ikke mindst, så er der rigtig, rigtig mange penge involveret i den her sport og mange teams er afhængige af, at der køres racerløb. Men ingen ved jo noget med sikkerhed, så vi går alle og afventer, hvad der besluttes i de forskellige lande, da der er rigtig mange af de løb vi skal køre, som jeg ikke kan forestille mig bliver afviklet, hvis ikke der bliver åbnet for, at der kan komme tilskuere. Samtidig så er jeg personligt glad for, at man fremadrettet ændrer VM til igen at følge kalenderåret. Jeg synes det er synd, at vinderen af Le Mans og VM kåres samtidigt, så det er positivt det ændres og samtidig er det en fordel for os racerkørere, når vi skal forhandle kontrakter, da de typisk følger kalenderåret".


(Foto: Porsche / Malte Christiansen)

Indtil sæsonen kommer igang igen passer Michael Christensen sin træning fra hans lejlighed i London. "Tiden går med masser af løbetræning i de tomme gader i London. Parkerne er fyldt med mennesker, så dem undgår jeg. Det er mærkeligt, at løbe forbi de store turistattraktioner i London og opleve dem helt mennesketomme. Træningscentrene er selvfølgelig også lukkede, så vægttræning foregår også hjemme og så tager vi naturligvis alle møder og interviews over videoopkald".

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  •