Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Super Kart

Dansk Super Kart justerer 2020-kalenderen

Dansk Super Kart 
27/03/20 

Dansk kartings topklasse, Dansk Super Kart (DSK), vælger nu at udskyde sæsonpremieren. Kartingtalenterne skulle ellers have begejstret racerfans den 25.-26. april på banen i Grindsted, hvor GKK skulle åbne sæsonen.
 

Den verdensomspændende corona-pandemi får naturligvis også indflydelse på den danske motorsportskalender. I skrivende stund har DASU, ud fra anbefalinger fra DIF og myndigheder, bedt klubberne aflyse eller udsætte arrangementer, frem til mindst den 13. april. Flere arrangementer længere ude i fremtiden er allerede udskudt eller aflyst for 2020.


(Foto: DASU)

For den hjemlige gokart-serie, Dansk Super Kart, betyder pandemien også forskydninger i kalenderen. Premieren i den sidste weekend i april på Grindsted Gokartbane er således også i første omgang udskudt.

”Vi har allerede nu valgt at udsætte første afdeling af DSK 2020, naturligvis grundet den store alvor og usikkerheden om hvordan situationen vil udvikle sig. Vi har alle et stort ansvar i disse tider, og derfor udsætter vi nu sæsonstarten. Vi håber naturligvis, at vi kan afvikle DSK-løbene i Grindsted senere på sæsonen, hvis det kan passes ind,” siger Peter Dyhr, der er ansvarlig for Dansk Super Kart i DASU.

Generelt er ændringerne blevet modtaget godt i motorsportens verden, hvor der heldigvis vises forståelse og samfundssind i denne situation. Ændringerne er naturligvis ærgerlige, da en række tiltag er sat i søen for en god sæson i Dansk Super Kart, herunder med tv-dækning på sportskanalen SPORT LIVE, ligesom deltagerne og klubberne har været langt i forberedelserne.

Som det ser ud nu, er sæsonpremiere derfor den 29.-31. maj på Thy Karting Center, hvor TMS lægger asfalt og frivillige til DSK.