Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Mikkel Jensen debuterer i 24-timers Le Mans: Indgår aftale med berømt LMP2-team

ELMS 
13/03/20 

Blot ni år efter sit første løb i en gokart, teamer ELMS-vinder Mikkel Jensen nu op med det succesfulde LMP2-team G-Drive Racing i European Le Mans Series – danskeren debuterer samtidig i 24-timersløbet på Le Mans til juni.
 

Trods coronavirussens konsekvens for motorsporten i alle dele af verden i disse dage, er der også gode nyheder at melde. Mikkel Jensen kan nemlig – efter en stærk 2019-sæson i European Le Mans Series, hvor han vandt LMP3-mesterskabet for Eurointernational – nu tage et skridt videre på karrierevejen, når han i 2020-sæsonen teamer op med G-Drive for en fuld sæson i European Le Mans Series. Aftalen stiller samtidig den 25-årige danske racerkører til start i årets udgave af 24-timers Le Mans.


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

Det er en sand kometkarriere for den unge dansker, som debuterede i sit første gokartløb som 16-årig. Dermed har det blot taget ni år at kæmpe sig fra den lokale gokartbane i Ikast og helt op i sportsvognsverdenen superliga.

– Det er stort! Det er et kæmpe step i min karriere. At debutere på Le Mans i LMP2, og endda med så stærkt et team, havde jeg ikke forventet, hvis jeg kigger bare et par år tilbage. Jeg fik mine første omgange i en LMP2-bil under den officielle WEC-test i Bahrain i december, og det var en vild oplevelse. Det var uden tvivl den hurtigste racerbil, jeg har kørt, og første gang jeg har fået det dér ‘rush’, som kun de hurtigste biler kan give dig, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

Russiske G-Drive Racing har flere års erfaring i langdistancemotorsport og sikrede blandt andet titlen i European Le Mans tre år i træk fra 2016 til 2018 – samt en tæt andenplads i 2019. G-Drive har også opnået triumfer i World Endurance Championship, hvor teamet i 2015 sikrede mesterskabstitlen, og i 2015 og 2016 opnåede G-Drive desuden podieplaceringer i 24-timers Le Mans.

Mikkel Jensen skal på Le Mans dele teamets Aurus 01 LMP2-racer med russiske Roman Rusinov og den tidligere Formel 1-kører, Jean-Éric Vergne. I European Le Mans Series får danskeren en endnu ikke offentliggjort teamkammerat. Teamet varmer op til det franske 24-timersløb ved at deltage i WEC-løbet på Spa-Francorchamps i april.

– Med en så erfaren kører som Vergne på holdet, kan det kun blive en fantastisk sæson, og jeg kan ikke vente med at fortælle mere om vores lineup i European Le Mans Series, fortæller Mikkel Jensen.


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

Mikkel Jensen tager hul på European Le Mans Series med G-Drive Racing til den officielle test i Barcelona den 30.-31. marts, mens sæsonens første løb flages grønt på samme bane den følgende weekend, 3.-5. april. Hvorvidt disse løb afvikles eller ej, afhænger naturligvis af omstændighederne omkring coronavirussen.

Mikkel Jensen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • 31/03/20 - Circuit de Catalunya - ELMS
  •