Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

World ETCR-racerserien får verdenspremiere til CHGP 2020

CHGP 
20/02/20 

CHGPDer er tale om en verdensnyhed, når World ETCR gæster Copenhagen Historic Grand Prix den 1.-2. august. Serien består af 100% elektriske racerbiler med 680 hk og en topfart på 270 km/t.
 

Når sensommerens udgave af Copenhagen Historic Grand Prix løber af stablen den første weekend i august, vil publikum blive vidner til en verdenspremiere inden for international motorsport. Foruden de mange historiske motorsportsklasser, som traditionen tro er med i København, vil verdensnyheden World ETCR køre anden afdeling i seriens debutsæson ved Copenhagen Historic Grand Prix. Serien åbnes ved et storslået promoveringsevent i forbindelse med Goodwood Festival of Speed i starten af juli.

I premieresæsonen vil World ETCR bestå af fire bilmærker og 16 internationale topkørere. De fire mærker er Cupra (Seat), MG, Hyundai og Alfa Romeo, og en løbsweekend består af mange korte sprintløb, der ender i semifinaler og slutteligt to finaleløb for henholdsvis de otte bedste fra semifinalerne og for de resterende otte kørere.

ETCR er verdens første elektriske racerserie for standardvogne. ETCR-serien er åben for biler med fire- eller femdørs karrosseri på lige fod med den nuværende TCR-serie, hvor bilen drives af en traditionel, trykladet forbrændingsmotor. Men i modsætning til anvendelsen af fossilt brændstof i TCR-raceren er ETCR-raceren en 100 % elektrisk racerbil. Alle biler i serien anvender den samme drivlinje, der er udviklet af WSC Technology og har ét gear og en baghjulstrukken transmission. Batteripakken har en energikapacitet på 65 kWh og leveres sammen med gearkasse, kraftomformere og 4 elektriske motorer, hvilket sikrer samme performance i alle racerne uanset mærke.

Batteripakken alene er et studie i innovation og teknologisk formåen. Den består af hele 6.072 batterier, der leverer en samlet ydelse på 680 hk og op til 500 kW power-boost i op til 10 sekunder. For at sætte kræfterne i perspektiv accelererer ETCR-raceren fra nul til 100 km/t på kun 3,2 sekunder, og topfarten er imponerende 270 km/t. Trods det enorme fartpotentiale kan batterierne levere elektrisk kraft til 40 kilometers motorløb med fuld fart.

ETCR er et helt ny racerbils-koncept, der åbner dørene til en ny køreoplevelse og en ny definition af motorløb. Samtidig er racerbilen et stort skridt ind i fremtiden. For eksempel er de normale sidespejle skiftet ud med små mini-kameraer, der mindsker luftmodstanden. Desuden kan føreren, på en integreret skærm i instrumentbordet, i klare billeder se alt, hvad der sker omkring bilen og fra en anden trykfølsom skærm er det muligt at overvåge og sende relevante data om bilens elektriske system og performance i real time til ingeniørerne i pitgaragen.

Jac Nellemann, Promotor for Copenhagen Historic Grand Prix, udtaler:
”Det er en regulær verdensnyhed, der besøger vores historiske race i København til august, hvilket er med til endnu engang at udvide motorsportens historiefortælling ved vores arrangement. Ikke alene er det fremtidens racerbiler og motorløb, som vises frem til CHGP. ETCR-seriens besøg understreger også den anerkendelse og status, som CHGP har opnået både nationalt, men i sandhed også internationalt. Vi er meget stolte af, at organisationen bag ETCR har udset sig København som det sted, hvor fremtidens motorløb skal køres, og vi er sikre på, at den sportslige underholdning på banen vil nå nye højder.”

Copenhagen Historic Grand Prix


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 02/08/20 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS