Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Touring Car Racing Denmark

TCR Denmark indtager Copenhagen Historic Grand Prix med dobbeltpremiere

TCR Denmark 
19/02/20 

TCR DenmarkÅrets Copenhagen Historic Grand Prix får ikke bare én, men to premierer på programmet til årets udgave. TCR er som format motorsportens nye, samlede format af standardvogne, men samtidigt er TCR også på vej i en elektrisk udgave, ETCR, som publikum også vil få at se i København.
 

TCR Denmark, årets nyskabelse i dansk motorsport, er nemlig på programmet og kommer med topnavne som Jan Magnussen, Nicolai Sylvest, Michael Markussen, når det går løs i hovedstaden den første weekend i August. TCR Denmarks promotor, Martin Jensen, siger:

- Det er fantastisk at vi kan få lov at vise vores produkt frem i hovedstaden og at Jac Nellemann har peget på os til at levere det ønskede show. En del af motorsportshistorien er også nutiden, og vi repræsenterer nutidens teknologi og glæder os til at vise Motorsportsdanmark det.

Samtidigt bliver det med sæsonens største felt til start, da løbet i gaderne ved Bellahøj bliver med support fra TCR Denmarks svenske modstykke, STCC. Her er foreløbigt 12 svenske biler meldt klar til kampen om København.

Copenhagen Historic Grand Prix fuldender samtidigt TCR Denmarks kalender, som bliver på syv løbsweekender. Dermed er der lagt op til en kamp om titlen, som vil strække sig over alle tre permanente, danske baner, samt de to stort anlagte byløb med Copenhagen Historic Grand Prix og Classic Race Aarhus i spidsen.

Elektrisk premiere

TCR Denmarks plads på programmet er imidlertid ikke den eneste nyhed fra TCR-organisationen. Som noget helt nyt får TCR’s nye, elektriske satsning premiere i år - og her bliver København ét af i alt fire steder, hvor den spritnye serie får premiere.

At det er lykkedes at hente ETCR helt ind i hovedstaden glæder TCR Denmarks promotor Martin Jensen, som ser frem til at vise hele TCR-organisationens pallette af biler frem for det danske motorsportspublikum:

- At det samtidigt kan kombineres med en danmarkspremiere på elektrisk ræs er storartet. Vi ser frem til at vise fremtidens TCR koncept for hele verden - og jeg er ikke i tvivl om at ETCR er et kæmpe plus for motorsporten, for løbet og for hovedstaden. Dejligt vi kan starte med ETCR på Bellahøj.

Electric TCR, forkortet ETCR, har foreløbigt deltagelse fra Alfa Romeo, Hyundai og Cupra og byder på fuldt elektriske standardvogne med baghjulstræk og to motorer, der i alt yder 500 kilowatt eller hvad der svarer til 670 hestekræfter.

Her er et kig på ETCR, som også er at finde på programmet ved årets Copenhagen Historic Grand Prix:

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 02/08/20 - Bellahøj (Gadeløb) - TCR Denmark
  •      ASETEK SIMSPORTS