Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula 3

17-årige Valdemar Eriksen vinder to internationale podieplaceringer, i Indien

Formel 3 
16/02/20 

Den helt unge racerkører, Valdemar Eriksen fra Nibe, vandt hhv i går og i dag en 3. og 2.-plads i et internationalt formelbilløb, kun få uger efter hans første podier i Dubai og Bahrain, og han har dermed vundet 4 podiepladser. De to podiepladser tilkæmpede han sig i tredje og sidste afdeling af MRF Challenge, som blev afviklet på Madras Motor Speedway i Chennai Indien.
 


Valdemar jubler foran sin pitgarage
(Foto: Mikkel Jensen Racing)

Serien, der de sidste 3 måneder har løbet over 3 afdelinger med ialt 15 løb, blev afviklet på internationale racerbaner i Dubai, Bahrain og her i weekenden altså i Chennai i Indien. Der kørtes i potente Dallara Formel 3-biler, som er en væsentligt hurtigere bil end den Formel 4-bil, som den unge nordjyde indtil videre har udviklet sig i. Løbene i weekenden, der udløste podieplaceringerne, var løb nr. 2 i går lørdag, og løb nr. 6, og dermed seriens sidste, i dag søndag.


Valdemar på første startrække til Løb 6
(Foto: Mikkel Jensen Racing)

Valdemar Eriksen har brugt serien som opvarmning til næste års europæiske sæson, hvor han i år havde sin rookie-sæson i den respekterede franske Formel 4 FFSA Academy-serie. Her hentede han en masse erfaring, på trods af, at sæsonen desværre blev afbrudt af en brækket hånd som følge af et uheld på Spa- Francorchamps i Belgien.

Weekenden startede i modvind
Efter nogle gode frie træninger og første halvdel af kvalifikationen med Valdemar på P2, glippede anden halvdel af kvalifikationen og Valdemar måtte tage til takke med en startplacering som P7. Det var en hård opgave, idet den hurtige bane er meget vanskelig at overhale på.

Valdemar kørte dog klogt og disponerede sine 5 sæt dæk lidt anderledes end mange andre, og det gav altså pote.

”Jeg var langt fra tilfreds med min kvalifikation, og jeg skal hjem og arbejde på at få de sidste tiendedele ud af de nye dæk, så jeg ikke starter weekenden med et handicap. Det var mit fjerde internationale podium indenfor for kun 3 mdr, og en fed andenplads i dag efter supertæt herrerace. Jeg mistede to sekunder fordi jeg skulle spærre i sving 1 i starten, men hentede derefter mere end et sekund på vinderen, så havde jeg været helt tæt på ud ad sving 1, ja hvem ved, måske kunne jeg have vundet. Jeg havde farten...


Valdemar med sin drivers coach Benjamin Bailly, sin løbsingeniør og mekanikere foran pitgaragen
(Foto: Mikkel Jensen Racing)

Det har været en god vintersæson. Mit mål var at ende mesterskabet i Top 3. Jeg endte på 5. pladsen, med samme antal point som 4. pladsen. Jeg mistede mange vigtige point og min første sejr, da min motor sprang i luften på sidste omgang i Dubai. Havde den ikke gjort det, havde jeg opfyldt min målsætning. Jeg glæder mig til at fortælle om, hvor jeg skal køre i 2020. Jeg har lært meget denne vinter og glæder mig til at komme i gang med den nye sæson”

”Jeg vil gerne sige tak til min driver coach Ben for al hjælpen. Jeg er glad for, jeg kan belønne ham og mine sponsorer i VER Business Club og hjælpere hjemme i Danmark med to flotte pokaler her fra Indien, ” tilføjede Valdemar Eriksen efter oplevelsen og hyldest på podiet.

Tidligere Formel 2-kører og Valdemars driver coach, belgieren Benjamin Bailly, var også særdeles tilfreds:
”I am very proud of Valdemar this weekend because he had a tough beginning with qualifying but he held his head high and kept fighting and especially in the last race with the championship winner on his tail for 15 laps, he showed great performance and calmness in the car and drove without errors. I made a tactical choice with tires and it paid off. This is a result of countless hours of hard work with the entire great team around Valdemar and we are definitely on the right path for more to come”


Valdemar på podiet efter Løb 6
(Foto: Mikkel Jensen Racing)

På vej mod nye mål
Valdemar deltog, som den yngste kører nogensinde på dispensation i MRF Challenge, allerede i 2018. Serien, der altid afholdes henover vinteren, har igennem tiden haft store kørere igennem som Mick Schumacher, Max Defourny og også Chamie Chadwick som vandt serien i 2018 og desuden vandt W series i 2019, som var det første år for en ren kvindelig formelbilserie.


Valdemar på podiet efter Løb 2
(Foto: Mikkel Jensen Racing)

Der er allerede underskrevet en kontrakt med et europæisk formel-team, hvor Valdemar skal køre i 2020. Dertil arbejdes der lige nu hårdt i kulissen for at skaffe de sidste økonomiske midler til, at Valdemar kan køre en hel eller delvis sæson hjemme i Danmark, i topserien Super GT. Team Valdemar Eriksen Racing ønsker at bevare sponsorrelationen til Danmark, hvilket gøres bedst ved også lejlighedsvis at vise flaget på hjemmebanerne.

Valdemar Eriksen Racing


Læs mere om:
  • Valdemar Eriksen
  •