Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

Kevin Brandsborg klar til DS3 CUP som udviklingskører for storteam

DS3 Cup 
01/02/20 

Ét af flere unge talenter, som er på vej ind i DS3 Cup, er Kevin Brandsborg fra Varde. Det 16-årige talent kommer fra Aquila Synergy Cup, hvor det senest blev til det samlede DM.
 

Nu er vardenseren klar til næste hop op ad karrierestigen, og har fundet sammen med TCR Denmark-teamet LM Racing, med hvem han vil fungere som udviklingskører i den kommende sæson.


Kevin Brandsborg klar til DS3 CUP som udviklingskører for storteam

Et stort trin, ikke mindst fordi DS3 Cup-raceren adskiller sig så markant fra alt, som Kevin Brandsborg tidligere har kørt – i form af Synergy og før det karting:

– Jeg skal først og fremmest ud at lære bilen at kende i år. Og så er der et par nyheder for mig i kalenderen, for Aquila har jo ikke kørt på Jyllandsringen – så den er ny for mig. Men det er mest bilen, jeg lige skal ud at vænne mig til, for nu sidder man ikke i midten længere, den har godt og vel dobbelt så mange kræfter, og der er tag på. Jeg glæder mig til at komme i gang, forklarer han.

At valget faldt på DS3 Cup var ganske naturligt, mener Kevins far, Brian Brandsborg:

– Nu vandt vi jo DM i det andet sidste år, så vi skulle videre. Og hvad er der så af muligheder? For mig at se var der kun det her, og Kevin ville gerne ud at køre i en lukket bil, så vi endte på DS3 Cup. Det er lidt en udfordring at finde noget til de unge, som ikke stikker helt af i pris, men DS3 Cup kan du køre for en rimelig pris, og det gjorde valget for os.


Folien er allerede på – farvetemaet er inspireret af Kevin Brandsborgs hjelm.

Samarbejde med storhold

At 2020 oven i købet bliver i samarbejde med LM Racing, der i TCR Denmark får Jan Magnussen og Nicolai Sylvest på holdkortet, er noget, som far og søn ser frem til.

– Vi tog fat i Lars Mogensen og LM Racing for at få hjælp til nogle forskellige ting. Jeg kender Lars fra tidligere, og tænkte, at det kunne være en god løsning. Det bliver blandt andet et samarbejde, hvor vores gæster til løbsweekenderne er med ovre ved Lars, og samtidigt kan Kevin forhåbentlig få lidt ekstra læring ud af at dele team med dem, forklarer Brian Brandsborg.

Umiddelbart har oplægget vundet indpas – i hvert fald hos Kevin Brandsborgs sponsorer:

– Sponsorerne synes det er totalt fedt, at vi går videre til DS3 Cup. De kan bedre forholde sig til bilerne, og jeg tror det ender med at blive vigtigt for os. Jeg håber, det kan give lidt ekstra, forklarer han.


Den nye satsning i DS3 Cup markerer åbningen på tredje sæson i biler for Kevin Brandsborg. I fjor vandt han DM i Aquila Synergy Cup.

LM Racing ser frem til samarbejdet

I Silkeborg ser man frem til det nye samarbejde og i det hele taget den nye sæson, som med TCR Denmark også markerer et stort skifte for Lars Mogensens team.

– At få Kevin med som udviklingskører er noget, vi ser meget frem til. Jeg blev ringet op af Rasmus Møller i sommer, hvor han fortalte, at han coachede et ungt talent i form af Kevin – og spurgte, om vi måske kunne finde ud af noget. Det var oplagt at tage en snak om, og vi er endt med den her løsning, hvor han kører DS3 Cup og er en del af LM Racing i den forstand, at deres gæster er med hos os, og han bliver præsenteret sammen med Jan og Nicolai. Vi kan ikke hjælpe så meget rent teknisk i DS3 Cup, for det er jo ikke en bil, vi kender alverden til – men han får absolut mulighed for at sparre med vores engineer og så videre, forklarer Lars Mogensen.

Det hele handler først og fremmest om at hjælpe de unge, tilføjer den garvede teamchef:

– Jeg vil rigtig gerne hjælpe de unge mennesker. Jeg er blevet hjulpet meget selv gennem årene, og vil gerne give lidt tilbage til sporten. Det er jo trods alt de unge, der skal køre det hele videre, når vi andre gamle stopper, griner Lars Mogensen.

DS3 CUP