Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Nicolai K. Fra Formel 3 til GT-3

Sportscar racing 
06/02/20 

I 2020 sæsonen kommer den 20 årige Nicolai Kjærgaard fra Esbjerg til at køre GT-3. Skiftet kommer efter 4 år i Formel biler, både i Formel 3 og 4. I den nye klasse kommer Nicolai til at køre for Bentley Motorsport Academy, et initiativ fra Bentley der promoverer og træner unge kørere.
 

I alt er der udvalgt tre kørere for sæsonen, ud af 8 oprindelige kandidater. De nye teamkammerater er engelske Frank Bird, som Nicolai tidligere har kørt med i Formel 2, og skotske Euan McKay.

Skiftet kommer efter 2 sæsoner hos Carlin Motorsport, hvor den unge vestjydske vandt sølv i det britiske formel 3. Henover sæsonen vil de unge kørere have adgang til medie og brand ambassadør træning, simulator træning, praktiske og teoretiske ingeniør kurser og kontakt til en mentor blandt en af Bentleys professionelle kørere. Alt sammen som en del af programmet hos Bentley Motorsport Academy.

I løbet af sæsonen vil der være fem løb i serien ’GT Europe Endurance Series’ en række løb der presser både biler og kørere til det yderste. Udover løbene kommer de unge kørere også til at deltage i officielle tests for Bentley, på legendariske baner som Spa, Monza, Silverstone og Nürburgring.

Nicolai ser frem til sæsonen og har udtalt følgende
”Nu går mine ambitioner mod at skabe nogle gode resultater i form af podieplaceringer for mit nye team. Min gejst er fortsat høj, og mit mål om at skabe mig en karriere inden for motorsporten er intakt og lever i den grad. Der er forhåbentlig mange gode og spændende oplevelser forude. Jeg ser meget frem til den kommende sæson.”

Team Parker Racing

Jonas Kjærgaard


Læs mere om:
  • Nicolai Kjærgaard
  •