Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Michael Carlsen i TCR Danmark

TCR Denmark 
22/01/20 

TCR DenmarkEfter ti års pause vender Michael Carlsen nu tilbage som fast deltager i en dansk motorsportsserie. Det sker i midten af april, hvor han debuterer med en splinterny Peugeot 308 TCR, som netop er blevet bestilt hos den franske fabriks racerafdeling.
 

”I år bliver den internationale TCR-klasse lanceret herhjemme med et dansk mesterskab, og det mesterskab vil jeg være med i,” siger racerkøreren fra Langeskov. ”I sin tid var jeg jo med til at starte DTC-klassen, og jeg synes, at det også kunne være sjovt at være med fra starten i den nye TCR-klasse.”


Det er en Peugeot 308 TCR som denne, at Michael Carlsen kører på de danske racerbaner

I TCR-klassen anvendes der standardvogne med forhjulstræk, og bilerne er kraftigt modificerede, så de råder over 350 hestekræfter.

”En TCR-racer er i min verden en rigtig racerbil,” siger Michael Carlsen. ”Den er bygget på basis af de bilmodeller, som folk kender fra gadebilledet, og en af de gode ting er, at der i TCR-klassen køres med forskellige mærker. Sådan som vi gjorde i gamle dage i DTC.”


Michael Carlsen bliver atter at finde på de danske racerbaner i 2020

I de seneste år har det primært været i udlandet, at fynboen har kørt race, men han har også haft enkelte optrædener på FDM Jyllandsringen i dels sin gamle DTC-racer, dels sin Peugeot RCZ.

”Men begge har jeg for nylig fået solgt, så nu var der pludselig lidt tomt på racerværkstedet, og det har jeg det ikke godt med,” fortæller Michael Carlsen. ”At køre race i en Peugeot er jo mit hjerteblod, og jeg har også talt med min gamle mekaniker Peter Olsen, og han er klar til at være med igen.”

”Jeg er selvfølgelig ikke nogen årsunge længere, men jeg vil gerne være med i den nye klasse og have det sjovt.”

Carlsen Motorsport


Læs mere om:
  • Michael Carlsen
  •