Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dakar Rally

Carlos Sainz vinder sin tredje Dakar sejr

Dakar Rally 
18/01/20 

Carlos Sainz har vundet sit tredje Dakar rally, som for første gang blev kørt i Saudi Arabien. Carlos Sainz og hans co driver Lucas Cruz vandt efter tolv etaper i deres X-raid Mini med 6 minutter og 21 sekunder foran sidste års vinder Nasser Al-Attiyah.
 

Med sin sejr i X-Raid Minien i år har Carlos Sainz vundet løbet i tre forskellige bilmærker. Han vandt i 2010 med Volkswagen og i 2018 med Peugeot og altså i år med Mini.


(Foto: Press.BMW Group.com)

Sejren er den første for X-Raid Mini siden de vandet alle løb mellem 2012 og 2015. Det er dog den første sejr for Mini John Cooper Works Buggy modellen siden den blev indsat i 2018.

Inden den sidste etape havde Carlos Sainz lidt over ti minutter ned til Nasser Al-Attiyah - Toyota - på andenpladsen og Peter Stefanhansel - X-Raid Mini.

Den dobbelte F1 verdensmester Fernando Alonso kom ind som nummer fire på løbets sidste etape. Han slutter dog sit første Dakar løb på en samlet trettende plads, med over fire en halv time fra førstepladsen.

Fernando Alonso havde en langvarig reparation på sin undervogn og bremser allerede på anden etape. På etape nummer 10 rullede han rundt med sin Toyota efter at være kommet forkert over en sandbanke. Disse uheld kostede en del tid.

For Peugeot gik dette års Dakar ikke rigtig efter planen. For første gang siden 2015 havde de ikke en eneste bil i top 10.

Selch

Læs mere om:
  • Carlos Sainz
  •  
     

    Dakar Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: