Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

E-Sport

Danish Esport Racing Championship på Suzuka:
Klar til tredje afdeling

E-Sport 
17/12/19 

Danish Esport Racing Championship skyder onsdag gang i tredje afdeling af det virtuelle danske motorsportsmesterskab, som afvikles på den berømte japanske Formel 1-bane Suzuka.
 


(Foto: DERC)

Stemmerne er talt op, og med 59 procent blev det Suzuka (og ikke Bathurst) som skal lægge virtuel asfalt til tredje afdeling af Danish Esport Racing Championship. Der er dermed lagt i kakkelovnen til to heftige løb, eftersom den 5,8 kilometer lange japanske Formel 1-bane byder på hele 18 sving, deriblandt det ikoniske 130R, hvor kun de modigste forsøger at overhale.

I kampen om DERC-titlen er det efter to afdelinger Lasse Bak fra RS Competition, der er i spidsen af mesterskabet med 910 point, mens Martin Christensen fra Radicals Online sim-performance.com er at finde på andenpladsen med 855 point. Tredjepladsen bliver indtaget af Mikkel Gade fra Prologue React E-Sport.

De tre forhåndsfavoritter skal dog ikke glæde sig for tidligt, eftersom DERC-feltet i tredje afdeling får tilføjet et stærkt navn i form af Frederik Rasmussen, der kommer direkte fra en stærk andenplads i esport-udgaven af verdensmesterskabet i Formel 1. Desuden fratrækkes pointene fra de tre dårligste heats den endelige stilling.

Top-tre-profilerne har udtalt sig om valg af bane, om deres forventninger til tredje afdeling af mesterskabet – og ikke mindst om, hvem de mener, der bliver deres største konkurrenter, når det går løs på Suzuka onsdag aften.


(Foto: DERC)

Lasse Bak, RS Competition:
– Suzuka er jeg temmelig glad for, selv om jeg faktisk ikke har kørt lige så meget på dén bane, som jeg har på andre. Mine forventninger er klart at vinde løbet, men det bliver uden tvivl en del sværere med Frederik Rasmussen som ny konkurrent. Han bliver helt klart min største udfordring. Dels har han meget mere erfaring på Suzuka, dels gjorde han det også rigtig godt i GTE WC på Suzuka. Men lad os nu se. Jeg forbereder mig så godt, jeg kan.

Martin Christensen, Radicals Online sim-performance.com:
– Suzuka er ikke min favoritbane, men omvendt ser jeg det som en god mulighed for at få trænet banen ind under huden. Det skal nok blive fedt. Målet med tredje afdeling er at få sikret så mange point som muligt. Lasse Bak er en enormt stærk konkurrent i mesterskabet, og hvert point kommer til at tælle. I selve løbet bliver det uden tvivl Bak, men bestemt også Frederik Rasmussen, som jeg kommer til at kæmpe mest med.


(Foto: DERC)

Mikkel Gade, Prologue React E-Sport:
– Jeg er glad for, at Suzuka vandt afstemningen, da det er en bane jeg har kørt en del på, hvilket bestemt ikke var tilfældet med Bathurst. Jeg føler mig hurtig på Suzuka, så jeg har gode forventninger – dog ikke til en sejr, eftersom jeg ikke har de store muligheder for at træne, grundet deltagelse i andre serier. Hvad konkurrenter angår, så er jeg spændt på, om jeg kan følge med Frederik Rasmussen. Jeg kan nok ikke køre fra ham, men målet er at hænge på. Og udover Frederik, så er Lasse Bak og Martin Christensen mine to største konkurrenter. De er begge to hurtigere kørere, og samtidig bruger de meget tid på træning forud for løbene.

Tredje afdeling af Danish Esport Racing Championship flages grønt onsdag aften klokken 20.20 og igen 21.05, og både træning, kvalifikation og løb kan følges direkte fra Esport Racings Youtube-kanal.

DERC 2019/2020 – SUZUKA Onsdag 18. december
19.40 – Træning #1 (30 min)
20.10 – Kvalifikation #1 (10 min)
20.20 – RACE #1 (25 min)
20.45 – Træning #2 (10 min)
20.55 – Kvalifikation #2 (10 min)
21.05 – RACE 2 (25 min)

ESPORT RACING

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj