Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Foredrag

Foredrag med Peter Nygaard - K-Mag 2019

Foredrag 
05/12/19 

For tredje gang på godt en uge dannede Strøjer Samlingen i Vedstaarup på vestfyn, den perfekte ramme om et foredrag med en motorsports-personlighed. Tirsdag og torsdag i sidste uge underholdt ”Mr. Le Mans” Tom Kristensen og onsdag d. 4/12 kom turen til Danmarks førende Formel 1-journalist: Peter Nygaard.
 

Peter Nygaard har med en ”ballast” på 602 (!!) Formel 1 Grand Prix'er – en vis forudsætning for at analysere Danmarks pt. Formel 1-kører Kevin Magnussens sæson 2019. I 2018 var der et lignende arrangement hos Strøjer og her kørte Peter Nygaard ”den hårde linje” med analyser løb for løb. Det ville Nygaard ikke i år... her var vægt på forskellige emner, blandt andet kvalifikationsduellen (som Kevin vandt), en del om teknik, dæk, Günther Steiner, hvad var der galt, dæk og ”hvor går vi hen ?”...


(Foto: Carsten Jørgensen)

Peter Nygaard kan det der, holde en forsamling ( jeg mener tæt på udsolgt! ) i fuld ”koncentration”. Der blev i den grad lyttet. Der kom en del facts på bordet, muntre bemærkninger og også lidt fra ”back-stage”.

Kevin Magnussen er af og til blevet ”slagtet” af de danske medier... Jeg har selv på et tidspunkt forsvaret ham mod en ”sur mand” i Fyens.dk. Som jeg skrev ”Kevin er en blandt kun 20 i verden..!”


(Foto: Carsten Jørgensen)

Peter Nygaard lagde heller ikke skjul på, at han mente, at Kevin havde forbedret sig i 2019, trods et på papiret meget dårligere resultat. Kevin viste meget gode takter i blandt andet Monaco-kvalen, og i det løb hvor han fik en 5 sekunders tidsstraf og ”kørte r.... ud af bukserne” og kun mistede én placering.


(Foto: Carsten Jørgensen)

Peter Nygaard vil helst ikke kaldes Formel 1-ekspert, men med 602 Grand Prix'er i tasken ved han nok lidt mere end de fleste, og Peter var meget optimistisk med hensyn til Kevins Formel 1-fremtid, men som han nævnte: Den største mangel for Kevin, er en manager som er synlig i Formel 1-pitten... der skal skabes kontakter og Danmark er jo ikke en stærk Formel 1-nation, trods mange talenter.


(Foto: Carsten Jørgensen)

Tre kvarter ”fløj” afsted og Peter Nygaard mente det var tid til kaffe! Som sædvanlig med go' kaffe og en suveræn kage-buffet. Der var lige tid til at se lidt nærmere på bilerne. Ja, det vil sige: i vanlig stil fik Jørgen Strøjer banket liv i den gode gamle Scuderia Ferrari Alfa Romeo og en mere! Inden foredraget var Strøjer også på banen og startede en af de gode gamle 1920'er Bentley'er.


(Foto: Carsten Jørgensen)

Anden halvleg bød på lidt om fremtiden – det nye reglement og omkostningsloftet i Formel 1, som Peter Nygaard dog mente, at de store teams kunne omgå. Sådan er det bare, de store narrer de mindre store... Tavlen er vasket ren – Lewis Hamilton er fortjent verdensmester ( svært at sluge for en Ferrari-fan, men det må anerkendes !! ). Til sidst fik vi en ”spørgerunde”, hvor Peter i den grad var klar, lige med undtagelse af det første spørgsmål... som så mange andre af os heller ikke forstod !??


(Foto: Carsten Jørgensen)

En helt igennem gennemført aften som lige fik et ekstra klimaks !! ”Skal I lige ha´ en godnathistorie!?” citat Jørgen Støjer!

Godnathistorie i form af opstart at samlingens Bugatti Veyron… WOW og derefter historien om dengang museumschef Søren Ditlev Jensen kørte bilen til Skrydstrup hvor den skulle race mod en F16-jager og hvor Søren tæskede op og ned af startbanen i en ”helvedes fart”… indtil der kom en ung blondine som var meget hurtigere!! Hun hedder Michelle Gatting!


(Foto: Carsten Jørgensen)

En supergod afslutning på en igen herlig aften på teglværket!

Bonusinfo: Peter Nygaard er tilbage d. 26/2 2020 med et optaktsforedrag til den nye Formel 1-sæson... Kryds i kalenderen !!

Man kan da kun være glad efter en aften i Vedstaarup. Min gode ven Carsten og jeg sad vist storsmilende hele vejen hjem...


(Foto: Carsten Jørgensen)


(Foto: Carsten Jørgensen)


(Foto: Carsten Jørgensen)


(Foto: Carsten Jørgensen)


(Foto: Carsten Jørgensen)


(Foto: Carsten Jørgensen)

Them