Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Jan Magnussen tester med High Class Racing i Bahrain

FIA WEC 
05/12/19 

World Endurance ChampionshipDen flerdobbelte Le Mans 24 Hours vinder, og North American Sportscar champion Jan Magnussen bliver en del af FIA’s WEC Bahrain Rookie test. Han skal teste med det danske LMP2 team, High Class Racing.
 

Magnussen vil teste teamets Gibson ORECA 07 bil i løbet af dagen på Sakhir banen i det der vil blive hans første officielle optræden i en topmoderne LMP2 racer. Det er en del af High Class Racings mål at deltage i Le Mans 24 Hours med deres #20 ORECA 07 racer, der sideløbende deltager i ELMS serien, med et rent dansk kørersetup. Samtidig skal bilen også køre fuld sæson i FIA WEC. De to andre kørere der skal dele pladsen med Jan Magnussen er endnu ikke på plads.

“Jeg er meget glad for at komme bag rattet på High Class Racings ORECA til Bahrain Rookie testen,” lyder det fra Magnussen. “Det er meget længe siden jeg har siddet i en prototype, og jeg ser frem til at lære 07 chassiset at kende. Det har jo været et chassis der har haft stor succes siden debuten i 2017”.

“High Class Racing er et perfekt match for mig, jeg har et langt og godt forhold til teamet, og chancen for at komme tilbage til Le Mans 24 Hours i 2020 i et rent dansk setup, er ikke en chance jeg vil lade passere.”


(Foto: High Class Racing)

Nikolaj Johansen, High Class Racings team manager tilføjer: “Vi er rigtig glade for at kunne annoncere At Jan Magnussen tester for os i Bahrain. Det er en stor ære at High Class Racing kan være med til at gøre Jans drøm om deltagelse i Le Mans 24 Hours i 2020 til virkelighed, og i fremtiden at få chancen for at konkurrere på La Sarthe sammen med sin søn Kevin. Jan bringer sindsyg meget erfaring til teamet, og dertil kommer en kæmpe global fanskare, fra årtiers løbssejre og titler i USA.”

Ud over Magnussen vil High Class Racing også teste endnu en dansk kører, nemlig Michael Markussen, der for nyligt testede en LMP2 racer, for første gang, på banen i Barcelona. Markussen er en ung talentfuld kører, og han skal bruge testen til at prøve kræfter med et ORECA chassis, som en forberedelse til hans 2020 sæson.

2019 udgaven af FIA WEC Bahrain Rookie testen byder på ikke mindre end 5 timers banetid, søndag d. 15. december, lige efter 8 Hours of Bahrain, 4. afdeling af 2019/20 FIA World Endurance Championship.


(Foto: Photo-Graphic)

High Class Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Michael Markussen
  • High Class Racing
  • Sakhir
  • 14/12/19 - Sakhir - FIA WEC - FIA VM
  •