Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
03/12/19 

Læs i DASUs elitenyhedsbrev:
Kevin Magnussen kom godt fra sidste GP,
Christian Lundgaard i F2-debut - og test,
Sejr til danskerne i Indien,
Hall of Fame til Tom K
 

Siden sidst

Årets sidste Grand Prix
Kevin Magnussen leverede igen en fin indsats i årets sidste Grand Prix, der blev kørt på Yas Marina-banen i Abu Dhabi. Kevin var hele weekenden hurtigste mand hos Haas F1 Team, men som så ofte før i 2019 var bilen ikke konkurrencedygtig. Danskeren sluttede løbet som P14, og sæsonen på en samlet 16. plads med 20 points. Finalen blev vundet af den seksdobbelte verdensmester Lewis Hamilton.
Læs mere om sæsonen på formula1.com

Værdifuld erfaring til Lundgaard
Sidste afdeling af det internationale FIA Formula 2 Championship blev kørt i forbindelse med Abu Dhabis Grand Prix den forgangne weekend. Christian Lundgaard debuterede for det italienske Trident-team og leverede en solid indsats som nr. 14 i hovedløbet og nr. 12 i søndagens sprint. Det gav den 18-årige jyde værdifuld erfaring inden han indeværende uge deltager i den officielle F2-test for ART Grand Prix på samme bane.
Læs mere på FIA Formula 2 Championships hjemmeside.

Tom Kristensen hædret af FIA
Mr. Le Mans, Tom Kristensen, har føjet ny hæder til sin i forvejen imponerende liste af hædersbevisninger. Tirsdag d. 2. december blev han optaget i FIAs Hall of Fame for Endurance Racing.
Læs mere om dette på FIA WEC’s hjemmeside.

Danskersejre i X1 Racing League
Mikkel Jensen tog to sejre af fire mulige i X1 Racing League i New Delhi og Michelle Gatting en med sine teamkammerater. Sidste afdeling køres denne weekend i Chennai. Også Christina Nielsen deltager i den indiske serie.


Tom Kristensen blandt de kørere, der er blevet optaget i FIA Hall of Fame
(Foto: Germain Hazard)

 

Det sker

WEC i Bahrain
Lørdag d. 14. december køres årets fjerde afdeling af FIA World Endurance Championship (WEC). Det er samtidig årets sidste store internationale motorløb med dansk deltagelse, idet seks danskere stiller til start, anført af verdensmesterMichael Christensen. Michael og holdkammerat Kévin Estre er kommer godt i gang med deres titelforsvar for Porsche i GT Pro, og fører mesterskabet efter sejr i sidste runde. Også ”DaneTrain” Marco Sørensen/Nicki Thiim er med helt fremme for Aston Martin i klassen.

I GT Am er sæsonen ligeledes begyndt godt for rookie Nicklas Nielsen og hans Ferrari-team, der indtager andenpladsen inden løbet. I samme klasse er David Heinemeier Hansson klar med sit Porsche-hold. Endelig er det danske LMP2-team High Class Racing også til start; med Peter Utoft som teamchef og Anders Fjordbach som den ene af kørerne. High Class Racing er placeret på en samlet syvendeplads. Løbets kan bl.a. følges på Eurosport 2, TV2 Sport og seriens hjemmeside; fiawec.com

MRF Challenge i Bahrain
I opvarmningsprogrammet til WEC-løbet afvikles anden runde af løbsserien MRF Challenge. Også her er der dansk deltagelse, idet de to unge Formel 4-kørere Valdemar Eriksen og Largim Ali er til start.
Se mere på mrfracing.in