Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Anmeldelser af bøger, spil, CD'er, m.m.

”Så blev det november…!”

Anmeldelser 
28/11/19 

Ja godt og vel vil mange sikkert tænke. Grunden til, at jeg nævner november er, at i november og maj udgiver forlaget ”Veterania” comicbøgerne om de seje / vilde / småskøre MC-gutter fra henholdvis ”MOTOmania” og ”Joe BAR Team”.
Jeg har haft den store fornøjelse, at anmelde ”MOTOmania” fra starten i 2014 og jeg er stadig vild med tegneren Holger Aue´s MC-banditter: Anthon Andenplads, Hans Hæsblæs, Bent Brembo, Gustav Gedestyr og sidst men ikke mindst Robert Røgslør.
 

Jeg husker MOTOmania-gutterne fra midt 90´erne hvor jeg havde en periode med stor MC-interesse og ofte købte det tyske blad ”Das Motorrad”. Her var Anthon og Co. fast bestanddel. Derfor var ”gensynsglæden” stor da der for år tilbage dumpede en Comicbog med ”MOTOmania” fra Veterania i min brevkasse.

Jeg har i de efterhånden mange anmeldelser, 11 tidligere, rost Holger Aue til store højder! Jeg elsker de der skøre gutter og tegningerne er helt eminente … mange små sjove detaljer som gør, at man kan sidde med bogen og bare nyde tegningerne. Jeg har bøgerne på min boghylde og af og til nupper jeg et tilfældigt eksemplar og sidder og råhygger!

Jeg må på det varmeste anbefale ”MOTOmania” 12… jeg ved jeg har sagt det før, men det er klasseunderholdning fra første til sidste side og igen selvom man ”pløjer” bogen igennem, tag tid til at nyde de små detaljer i de superfede tegninger!

Og så til noget helt, som man siger på TV… og dog ! Forlaget Veterania udgiver også en anden MC-Comic serie: ”Joe Bar Team”. Gutterne Ebbe ”Emhætte”, Tino ”Tyvstart”, Benny ”Bundgas” og Uffe ”Udkørt” er et noget nyere bekendt for mig. Men humoren og stilen er tæt op ad ”MOTOmania”. På et tidspunkt, var jeg ret sikker på, at det var samme tegner, men små men afgørende detaljer gør, at jeg nok tager fejl. Jeg har selv tegnet i ”mine yngre dage” og kan måske nok se ”lidt” afvigelser.

Man må sige, MC-humoren er helt i top som i MOTOmania… og det er helt det samme med små ”finnurlige” ting i tegningerne! Umiddelbart er forskellen på MOTOmania og Joe Bar Team, at historierne i Joe Bar Team er lidt længere.. ofte er MOTOmania en stor tegning på en helside… ikke at det gør noget !!

”I don´t know what to do…!” Jeg har gennem hele perioden rost begge Comic-books og agter at gøre det igen. Det er supergod underholdning fra første kickstart til gassen slippes.

I starten nævnte jeg noget om november… det er jo snart passé, men så er det jo december og JUL ! Her er da virkelig en oplagt ting til jule- eller mandelgave. Både MOTOmania og Joe Bar Team er udgivet og kan bestilles i din lokale boghandel eller direkte hos forlaget Veterania www.veterania.dk

God fornøjelse og glædelig forhjul

Them