Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Intercontinental GT Challenge

Mikkel Jensen kørte BMW Motorsport til podiet i Sydafrika

Intercontinental
GT Challenge 

24/11/19 

Overraskende slutspurt for den danske BMW-fabrikskører Mikkel Jensen, som trods svær kvalifikation sluttede på en stærk andenplads i Intercontinental GT Challenge-finale på Kyalami.
 

Det var en lykkelig Mikkel Jensen, der omsider kunne træde på podiet, da han sammen med BMW-kollegerne Christian Krognes og Nicky Catsburg kørte sin BMW M6 GT3 over målstregen på en samlet andenplads i Intercontinental GT Challenge-finalen på Kyalami lørdag aften. Det ni timer lange løb markerede sæsonafslutningen på det interkontinentale GT3-mesterskab, og danskeren var således medvirkende til BMW Motorsports første podieplacering i den benhårde verdensserie.


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

– Fantastisk afslutning! Og et resultat, vi slet ikke havde turdet drømme om. Vi manglede tydeligvis fart under kvalifikationen, hvor vi endte helt nede på en 16. plads, så vi havde reelt opgivet at komme i top-tre. Men som løbet udviklede sig, vendte håbet tilbage til os. Jeg fik en rigtig god start på løbet og kørte os frem fra en 16. plads til en syvendeplads, hvorefter Nicky tog os videre til en andenplads. Vi bevarede en virkelig god speed under resten af løbet, og takket være en fantastisk strategi og godt arbejde i pitlane, lå vi hele tiden i toppen af feltet. Slutspurten var nervepirrende, for vi var firer, da løbet blev givet frit efter en safetycarperiode, men Nicky lykkedes med at få os over målstregen på en andenplads, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: Mikkel Jensen Racing)

– Konkurrencen har været benhård i mesterskabet, hvor alle de store performance-mærker stiller med fabrikskørere, og BMW uden tvivl været presset. Derfor er det rart at kunne slutte sæsonen med det topresultat, som hele holdet bag Walkenhorst Motorsport bestemt har fortjent.

Mikkel Jensen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Kyalami
  • 23/11/19 - Kyalami - Intercontinental GT Challenge
  •