Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formula 3

Christian Lundgaard til start på en af verdens mest udfordrende racerbaner

Formel 3 
14/11/19 

Christian Lundgaard, der er tilknyttet Renault Formel 1 teamet som juniorkører, stiller i weekenden til start i det prestigefyldte FIA Formula 3 World Cup, der afvikles på den vilde bybane i Macau. Banen i Macau er blandt racerkørere anerkendt for at være en af de mest udfordrende racerbaner i verden og løbet er det højst rangerende Formel 3 løb.
 

Bybanen i Macau er 6,2 km. lang og kombinerer små snævre sektioner med en lang snoet men lynhurtig langside, hvor Formel 3 bilerne kan opnå en hastighed på 285 km/t uden slipstreaming. Banen er omkranset af enten autoværn eller betonvægge, der betyder at enhver lille fejl straffes hårdt. Der knytter sig masser af dramatik til løbet, der i år afvikles for 66. gang med Formel 3 på programmet første gang i 1983. Mange gange er løbet endt for mange kørere i massesammenstød i første sving. Og i 2011 var det Kevin Magnussen, der efter at have ramt en konkurrent, lettede 5-6 meter op i luften med 250 km/t inden han heldigvis landede på hjulene. Sidste år var Macau scenen bag en af de mest voldsomme racerulykker, da Sophia Floersch lettede med 270 km/t og fløj over sikkerhedshegnet, inden hun ramte et tårn til fotografer.

Løbet har haft deltagelse af de største navne i motorsport Lewis Hamilton, Ayrton Senna, Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Michael Schumacher, Mika Hakkinen, David Coulthard og mange mange flere. De danske racerstjerner Tom Kristensen, Jan Magnussen, Kevin Magnussen, John Nielsen har også deltaget i gaderne i Macau.

Udover Christian Lundgaard, der kører for ART Grand Prix, er endnu en dansker til start i det 30 biler store felt. Frederik Vesti stiller til start for Prema Racing, der har domineret Formel 3 i denne sæson. I de to andre sæder hos Prema Racing finder man også to af favoritterne til sejren, Robert Shwartzman og Marcus Armstrong. Blandt favoritterne er også de seneste to års vinder, Dan Ticktum, tidligere Red Bull F1 juniorkører, der stiller til start for tredje gang.

"Jeg glæder mig utrolig meget til at køre på banen" fortæller Christian Lundgaard fra Macau. "Jeg har selvfølgelig fulgt med i løbene på banen de seneste år og det er en drøm, at få lov at deltage i løbet. Jeg har gået en tur på banen og det er helt vildt at tænke på, jeg om kort tid skal køre rundt her i min racerbil. Nu er det jo min første gang, så jeg ved ikke, hvad jeg skal forvente. Der er nogle erfarne kørere med herude igen i år og de kender banen, hvilket er en stor fordel. Men jeg kører altid for at vinde og selvom det er min første gang på banen, så ændrer det ikke mit mål. Det bliver vigtigt, at lære så meget som muligt i træningerne, så vi kan få den bedst mulige startposition til løbet. I Macau kan alt ske, så det er vigtigt at være på og få en god omgang sat ind i kvalifikationen, imens der stadig er grønt flag, da sandsynligheden for et gult eller rødt flag desværre er stor. Men det er jo det samme for alle".

Tidsplan FIA Formula 3 World Cup - Danske tider:
Fredag den 15. november
Træning 2 kl. 4.30-5.10
Kvalifikation 2 kl. 8.10-8.50

Lørdag den 16. november
Løb 1, kvalløb kl. 2.00 - 10 omgange

Søndag den 17. november
Hovedløb kl. 8.30 - 15 omgange

Løbet kan følges på TV3 Max.

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • 17/11/19 - Macau - FIA Formula 3
  •      ASETEK SIMSPORTS