Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
12/11/19 

Selvom det er ved at være sidst på året, er der stadig noget der skal afgøres. I den kommende weekend køres der således både i Macau og i Sao Paolo.
Og der er dansk deltagelse begge steder.
 

Macau Grand Prix med danskere til start
Det måske mest berømte gadeløb for Formel 3-racere afholdes i de snævre gader i bystaten Macau, ikke lang fra Hong Kong og grænsende op til Kina.


Frederik Vesti
(Foto: Thomas Suer)

Dette års udgave er nummer 66 i rækken, og på startlisten er to af dansk bilsports største talenter i form af Christian Lundgaard og Frederik Vesti. Begge er til start for topteams med reelle sejrschancer. Med en enkelt undtagelse er det første gang de to teenagere mødes på racerbanen siden deres gokart-tid.

Det ikoniske løb er kun vundet af en dansker én gang tidligere, nemlig af John Nielsen i 1984. Andre danske topnavne som Tom Kristensen, Jan Magnussen, Kevin Magnussen, Ronnie Bremer m.fl. har også præsteret topresultater på banen, der anses som den måske mest krævende bane i verden.
Løbet har status af officiel FIA Formula 3 World Cup og er dermed det højest rangerende Formel 3-løb i verden. 30 kørere er til start.

Læs mere på macau.grandprix.gov.mo/en/
Christian Lundgaard: facebook.com/lundgaardracing/
Frederik Vesti: facebook.com/FrederikVestiMotorsport/

Kevin i Brasilien
Årets næstsidste Formel 1-Grand Prix køres den kommende weekend på Interlagos i Sao Paulo. Brasiliens Grand Prix er efterhånden en klassiker på kalenderen og har med enkelte undtagelser været afviklet på den teknisk krævende bane siden 1973.

Kevin Magnussen er atter til start for Haas F1 Team.

Siden sidst

Danskersejr og danskeruheld
Tredje afdeling af World Endurance Championship (WEC) blev kørt på den kinesiske Grand Prix-bane i Shanghai den forgangne weekend. Heldet tilsmilede verdensmestrene i GTE Pro Michael Christensen/Kevin Estre som fik tilkendt sejren i klassen efter den vindende Ferrari blev diskvalificeret. Dermed udbyggede Porsche-duoen deres føring i den samlede stilling. Derimod var der uheld for Aston Martins ”DaneTrain” Marco Sørensen/NickiThiim, der mistede en topplacering efter en punktering i løbets slutfase.


Michael Christensen
(Foto: Porsche)

I LMP2 blev det til en sjetteplads for danske High Class Racing med Anders Fjordbach, mens Nicklas Nielsen og hans AF Corse Ferrari-team kom i mål på fjerdepladsen i GTE Am; en placering foran David Heinemeier Hansson og Porsche Project 1.

Danskere i WSK Open Cup
> Anden afdeling af WSK Open Cup blev kørt på banen 7 Lago. I klassen OK kom Bastian Buus, Noah Degnbol og Sebastian Gravlund i mål i den bedste halvdel i finalen. I OK Junior nåede Conrad Laursen og Jonathan Weywadt finalerunden.
Endelig blev August Therbo nr. 25 i finalen for Mini.