Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

Rennsport sluttede stærk 2019-sæson på mesterskabspodiet

Special Saloon 
07/11/19 

Det danske Porsche-team Rennsport var tæt på en mesterskabstitel og sluttede en stærk 2019-sæson på en andenplads i GT-B-klassen. Jesper Blom opsummerer her DM-Finalen og afrunder sæsonen med tak til alle, som har støttet teamet i debutsæsonen.
 


(Foto: Dennis Risager)

Det var tæt på en mesterskabstitel for Rennsport og Jesper Blom, som i begyndelsen af oktober stillede op til DM Finalen på Jyllandsringen som mesterskabsførende i GT-B-klassen. Med blot to point ned til nærmeste konkurrent i en betydeligt hurtigere Porsche 911 GT3 Cup var Rennsport-teamet dog bevidste om, at det ville blive svært at erobre 2019-mesterskabet.

Faktisk stillede hele to 911-modeller op til årets sidste afdeling af Special Saloon Car, og som forventet var de to stærkere biler hurtigst i kvalifikationen. Jesper Blom formåede dog at kvalificere teamets Porsche Cayman GT4 Clubsport på en flot tredjeplads – blot et halvt sekund fra den hurtigste bil. I weekendens første heat sluttede Jesper Blom på en tredjeplads, men havde undervejs sikret klassens anden hurtigste omgangstid, hvilket således blev startplaceringen til tredje heat.


(Foto: Dennis Risager)

I weekendens andet heat bevarede Blom stabilt sin tredjeplads – de hurtigere 911-modeller kan teamets Cayman ikke hamle op med, når starten går – indtil den førende havde et sammenstød med en bil fra en anden klasse og måtte udgå fra løbet. Herefter leverede Jesper Blom en formidabel præstation og indhentede på sidste omgang bilen, som der blev konkurreret med om mesterskabet. En aggressiv overhaling i løbets tredjesidste sving blev dog forsvaret endnu mere aggressivt, og en påkørsel fra konkurrenten sendte Rennsport-køreren kortvarigt udenfor banen – hvorefter en kollision md selvsamme konkurrent desværre var uundgåelig.


(Foto: Dennis Risager)

Takket være Rennsports effektive mekanikere lykkedes med nød og næppe at få den beskadigede Porsche klar til tredje og afgørende heat, hvor Jesper Blom imidlertid måtte starte fra pitlane. Konkurrentens bil nåede dog aldrig med i finaleheatet, hvilket dog ikke ændrede på, at mesterskabstitlen aldrig kom indenfor rækkevidde.

En succesfuld sæson med mesterskab indenfor rækkevidde
– Det var en ærgerlig afslutning på en weekend, hvor vi ellers havde muligheden for at sikre os den titel, som teamet har kæmpet så flot for hele året. Men et vicemesterskab er trods alt godkendt. Det har generelt været en succesfuld debutsæson for vores Porsche-setup, og vi fik til finalen også bevist, at vores Cayman GT4 Clubsport er en hårdfør racerbil, som ikke sådan er til at slå ud af spillet, lyder det fra Jesper Blom. Dette skyldes imidlertid også vores mekanikere, som mod alle odds fik bilen gjort klar til weekendens sidste løb. Der skal i denne forbindelse også lyde en stor tak til Bergmann Motorsport for deres store hjælp, lyder det fra Jesper Blom.


(Foto: Dennis Risager)

– Positivt har det været at se, hvordan teamet har evnet konstant at forbedre sig henover sæsonen, og således i en bil der på papiret ikke er konkurrencedygtig i klassen, har haft et mesterskab indenfor rækkevidde og slutter sæsonen på en flot andenplads blot fem point fra vinderen – og på en tredje. plads i det generelle Special Saloon Car-mesterskab.

– Med afslutningen på 2019-sæsonen skal der fra Rennsport lyde en kæmpe tak til alle, der har været involveret i Special Saloon Car-klassen – og særligt konkurrenterne – for en fantastisk sæson. Ikke mindst skal der naturligvis lyde en enorm tak til vores samarbejdspartnere og sponsorer. Vi håber på at kunne stille op i klassen igen i 2020, og naturligvis med ambitionen om at løfte resultatet, slutter Jesper Blom.

Rennsport

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj
 
 
 
Undgå billetkøen - Køb dine billetter her