Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Christina Nielsen i FIA Motorsport Games: Missede finale efter suveræn indsats i GT3-løb

Diverse 
05/11/19 

Trods pragtpræstation i weekendens indledende løb nåede Christina Nielsen og Jens Reno Møller ikke finalen i årets udgave af FIA Motorsport Games på Vallelunga-banen i Italien.
 

Christina Nielsen og Jens Reno Møller repræsenterede i weekenden dannebrogs farver i FIA Motorsport Games, som er motorsportens svar på de olympiske lege. De to racerkørere var en del af den danske trup, som også bestod af andre eliteudøvere indenfor motorsportsdiscipliner som Formel 4, drifting og simracing.


(Foto: Christina Nielsen Racing)

På trods af en blandet kvalifikation, som placerede Nielsen og Møllers Honda NSX GT3 på henholdsvis en syvende- og en 15.-plads, lykkedes det undervejs i lørdagens kaotiske løb af komme helt op foran. Efter et førerskifte, som blev foretaget under rødt flag i regnvejr, overtog Christina Nielsen på imponerende vis nemlig føringen i det benhårde felt af GT-kørere fra hele verden. Danskeren forsvarede sig stærkt, men måtte dog lade en tysk Porsche slippe forbi, før hun tog målflaget på en suveræn andenplads.

Weekendens andet løb forløb knap så godt for den danske duo. Takket være endnu et regnskyl, en safetycar og et rødt flag fik Christina Nielsen blot to flyvende omgange i den røde og hvide Honda, før hun måtte give bilen videre til Jens Reno Møller. Denne lykkedes med at holde sig indenfor top-10, men måtte – efter nærkontakt med en aggressiv konkurrent, som var en omgang bagud – tage til takke med en 13. plads.


(Foto: Christina Nielsen Racing)

Christina Nielsen: Vi havde farten til at kæmpe om medaljer
De samlede resultater fra weekendens to første løb betød, at Nielsen og Møller skulle starte den afgørende finale fra en sjetteplads og derfra kæmpe om en medaljeplads. Men uheldet havde desværre beskadiget racerbilens kølesystem i en grad, at det danske GT-team til stor fortrydelse måtte trække sig fra det endelige opgør.

– Desværre fik vi ikke mulighed for at kæmpe om et topresultat i finalen, hvilket er drønærgerligt, fordi vi bestemt havde farten til det. Jens kørte et fantastisk stint i weekendens andet løb, og havde vi sluttet på den position, som han havde sikret os inden uheldet, skulle vi have startet i første eller anden række i finalen, forklarer en tydeligt skuffet Christina Nielsen.

– Det ændrer dog ikke på, at det var en fed weekend på Vallelunga! Vi fik absolut vist og markeret de danske farver, og ikke mindst takket være teamet, som gav os en hurtig og kampdygtig bil og leverede en fantastisk indsats i pitlane. En stor oplevelse at være med til at repræsentere Danmark i så højt profileret et setup.

Christina Nielsen har nu tre ugers pause, før hun den 21.-23. november stiller op til sidste afdeling af Intercontinental GT Challenge sammen med Strakka Racing og Mercedes-AMG. Finalen i det interkontinentale mesterskab afvikles på Kyalami-banen i Sydafrika.

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Vallelunga
  • 03/11/19 - Vallelunga - FIA Motorsport Games
  •