Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Mercedes på toppen i Texas

Formel 1 
03/11/19 

Bottas vinder løbet, Hamilton VM
I et ordinært løb på Circuit of the Americas satte Mercedes endnu en gang streg under, at de, trods konkurrenters lejlighedsvise forsøg på at underløbe tyskerne, bare er bedre end alle andre. Hver gang man har troet, at nu er de blevet indhentet har de gravet lidt ekstra frem. Således også i dag hvor Bottas vandt foran Hamilton, som dermed sikrede sig året VM titel.
 

Det var ikke nogen nem sejr for Bottas. For det første var finnen på en anden strategi end Hamilton. Englænderen skulle kun besværes med en enkelt tur i pitten, mens Bottas skulle skifte gummi to gange.

Men Bottas gjorde alt rigtige. Han vandt starten, han førte ved begge sine pitstop. Og da han kom ud efter de sidste, vidste han, at Hamilton ikke skulle i pit igen. Så opgaven var klar, han skulle indhente sin holdkammerat. Og forbi ham. Det første er altid nemmere end det andet. Men det gik planmæssigt, og Bottas havde en god håndfuld omgange til at komme forbi. Men Hamilton havde ikke planlagt at forære sejren væk, selvom man måske nok kunne mene, at han skyldte Bottas en omgang eller to. Men Bottas måtte altså selv tilkæmpe sig sejren. Selvom man har bedre dæk, er det ikke nødvendigvis supernemt.

Første forsøg lykkedes da heller ikke, og Bottas måtte langt ud over banens grænser. Men andet forsøg, på langsiden, virkede. Og måske var Hamilton heller ikke interesseret i mere end et forsvar. Han havde markeret, at han ikke gav sig, og så var der ingen grund til at kæmpe anden gang.

Hamilton selv kom godt fra start på vej sin 2. plads, efter sin skuffende kvalifikation. Han blev hjulpet af, at Ferrari slet ikke fungerede i dag. Værst gik det for Vettel, der tidligt sejlede baglæns og blev overhalet af både Ricciardo og Norris, inden hjulophænget knækkede og sendte tyskeren ud af løbet. Men den slags nederlag er til at tage og føle på. I virkeligheden er det langt mere bekymrende for Ferrari at Leclerc var et lille minut efter Bottas. Ferrari var ingen steder i dag. Og efter et godt efterår, bør det skabe dybe furer i panden hos italienerne.

Igen har vi så en understregning af den alt for store forskel på bilerne i F1. For Leclerc fungerede ikke, men blev alligevel nr. 4. Albon blev nr. 5 efter et uheld i første sving, der sendte ham ned som nr. 20. Ikke engang ved sådan en lejlighed ryger top bilerne ud af top 6.

Verstappen blev nr. 3 efter et relativt anonymt løb. Mod slutningen var han ved at indhente Hamilton, da han, ligesom Bottas, havde været i pit to gange. Men muligheden for en sen overhaling døde, da Magnussen på næstsidste omgang fik bremsesvigt for enden af langsiden og parkerede i sandkassen. Et styks overhalings spot var hermed lukket og Verstappen måtte leve med 3. pladsen.

Best of the rest blev en velkørende Ricciardo foran en ligeså velkørende Lando Norris. Carlos Sainz blev nr. 8, efter at have være involveret i den batalje, der sendte Albon ned som nr. sidst i starten. Hülkenberg på 9. pladsen rundede en god dag af for Renault, mens Perez, der startede i pitten, endte på en 10. plads og tog dermed det sidste point.

Ikke noget stort løb, men med kamp om sejren mod slutningen. VM blev afgjort, hvilket giver en lidt anden atmosfære i de sidste par løb. Om to uger er det Brasilien inden sæsonen slutter af i misforståelsen Abu Dhabi d. 1. december.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Circuit of the Americas
  • 03/11/19 - Circuit of the Americas - Formel 1 - FIA F1
  •