Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Motorsport Games

De danske håb med blandet lørdag i FIA Motorsport Games

FIA Motorsport
Games 

03/11/19 

Lørdag blev en danskerdag på godt og ondt
Malthe Jakobsen kører sig frem til P6 i F4 Cups første løb ved FIA Motorsport Games 2019. Efter en blændende start og stærk første omgang var Malthe oppe på fjerdepladsen.
 

I et tæt felt og på en Vallelunga-bane, hvor det er muligt at køre tæt race, blev der kæmpet helt fra toppen og ned gennem feltet. Det blev derfor lidt et lotteri om, hvem der kunne tage hvem i toppen, og Malthe måtte slippe først Ungarns kører og siden den finske repræsentant forbi. Sidste kæmpede han længe med, men trak altså det korte strå til sidst.


(Foto: Xynamic)

Den unge thybo havde længe hurtigste omgang, som dog blev slået til sidst i racet. Ikke desto mindre har han gjort sig godt bemærket hos arrangørerne og teamet, der står bag F4-serien. Søndag følger så finalen.

Danskerjubel i GT Cup
God start fra Jens Reno Møller, der måske stadig havde irritation over en kikset kvalifikation i kroppen. En aggressiv start så ham hurtigt tage en position, men der gik ikke længe, inden der kom safetycar på banen. Et uheld foran Jens Reno Møller i den rød/hvide Honda giver ham to positioner, netop som han ovenikøbet overhaler USA’s Ferrari. Kort derefter begynder regnen at falde over banen, som den danskerholdet er P4.

Kort før klokken 15.00 blev safetycar blev sendt ud igen – dog på et forkert sted i feltet. Det endte med et rødt flag og nogen forvirring om, hvad der skulle ske. Flere biler var parkeret på banen, der nu var tiltagende våd. Det blev nu besluttet, at alle biler skulle retur i pit, og der skulle foretages førerskifte.


(Foto: FIA)

Da feltet igen blev sendt af sted, kunne Christina Nielsen nu tage føringen på slickdæk modsat flere konkurrenter, der havde valgt regnvejrsdæk, og herfra blev racet et nervepirrende drama af rang. Bag hende pressede både Tysklands Alfred Renauer og belgiske Nico Verdonck på Christina, der kørte superklogt og forsvarede sig. Den tyske Porsche måtte hun dog slippe forbi, men det lykkedes at holde andenpladsen hjem trods sygdom.

Søndag køres race 2 i GT Cup klokken 09.30 med Christina Nielsen startende i Team Denmarks bil #11.

Digital Cup
I Digital Cup skulle danske Ian Andersen med færøske rødder i semifinale C efter kvalifikationen på Interlagos. Her startede han som femmer, men blev undervejs i løbet bremset af den irske deltager, så top tre – og dermed direkte adgang til finalen – kom uden for rækkevidde. Efter det obligatoriske pitstop havde Costa Ricas kører overhalet ved at køre modsatte strategi af de øvrige i toppen. Ian Andersen kunne til gengæld lave undercut, altså overhale den irske konkurrent, da han pittede. Ian kom ud lige bag Letlands kører med den irske i haserne, og helt til slut gik Ian Andersen udenom i første sving og kunne til stor jubel for de danske tilskuere køre en fjerdeplads hjem.


(Foto: Twenty-One Creation)

Den gav en tredjeplads til repechage – løbet, hvor placeringerne fra 4-7 i hver af semifinalerne skulle mødes til en sidste chance for en plads i finalen. Det skulle foregå på en regnvåd Red Bull Ring i Pagani Zonda R. Efter en god start fra P3 blev danskeren ramt af den lettiske konkurrent hårdt bagi i sving 4, måtte af banen og kom ind langt nede i rækkerne. Letten fik en straf på to sekunder og sikrede sig trods alt ikke pladsen i finalen ved at køre danskeren af. En ottendeplads blev det til Ian Andersen, der dermed måtte vinke farvel til finalen.

Karting Slalom Cup
I Karting Slalom Cup måtte Sarah og Jonas desværre se sig slået ud og går ikke videre i semifinalerne. Det blev dog en absolut hæderlig indsats under noget pres, da hverken vejr eller tidsplan helt holdt sig som man kunne håbe, og dette gik desværre imod de danske deltager i denne cup.

Klokken 11.40 køres F4 Cups hovedløb med Malthe Jakobsen. 15.15 slutter FIA Motorsport Games 2019 af med GT Cups hovedløb.


Læs mere om:
  • 03/11/19 - Vallelunga - FIA Motorsport Games
  •