Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
21/10/19 

Den kommende weekend afholdes sidste afdeling af European Le Mans Series (ELMS) og Le Mans Cup, og det er i den grad med danskere i hovedrollerne.
Nicklas Nielsen og hans Ferrari-hold har allerede sikret sig den samlede sejr i ELMS GT Championship, og kan derfor stille til start uden nerver. I samme kategori har Michelle Gatting og hendes team stadig chancen for at slutte som runner-up. Og det endda i Michelles debutsæson.
 

I LMP3 er Mikkel Jensen og hans tyske holdkammerat inden finalen på en delt førsteplads, og kæmper altså om den samlede sejr. Mikkel er af Le Mans organisationen ACO samtidig udpeget som årets bedste kører i klassen, og får derfor en test for LMP2-topteam Signatech senere på året.


Mikkel Jensen
(Foto: Jacob Ebrey)

I LMP3 er også Christian Olsen og Martin Vedel Mortensen til start, mens High Class Racing med Anders Fjordbach/Dennis Andersen er klar til start i LMP2.

Sideløbende med finalen i ELMS køres sidste afdeling af Le Mans Cup. Her kæmper Mikkel Mac og holdkammerat Fabien Lavergne om den samlede sejr i GT, mens danske KEO Racing er til start i LMP3 med bl.a. Johan Jokinen.
Det hele foregår på Portimao-banen i Portugal, og kan følges på europeanlemansseries.com og lemanscup.com.

Kevin og Mikkel i tynd luft
I den tynde luft i Mexico City afvikles den kommende weekend Mexicos Grand Prix, og to danskere er med. Kevin Magnussen skal forsøge at score nogle tiltrængte points til sig selv og Haas F1 Team, mens Mikkel O. Pedersen deltager i sidste runde af Porsche Super Cup. Løbet er en såkaldt ”double header” hvor der køres to løb, mod det sædvanlige ene, og Mikkel er inden løbet på sjettepladsen i mesterskabet.

Siden sidst
Ny sejr til Vesti

Frederik Vesti sluttede sidste løb i European Regional F3 Championship som han har gjort det meste af året: med en sejr, der kom i hus i weekendens tredje løb på Monza. I weekendens to øvrige løb blev det til to tredjepladser, og samlet sluttede Frederik mere end 100 points foran nr. to i mesterskabet; en uhørt flot præstation.


Frederik Vesti
(Foto: Prema Powerteam)

Som belønning deltager han den kommende weekend i en officiel test i FIA International F3 Championship, og dermed chancen for at prøve de mange hestekræfter i disse biler. Christian Lundgaard deltager ligeledes i testen, der køres i Valencia. Lundgaard var hurtigst på testens førstedag.

Også på Monza kørtes sidste afdeling af det italienske Formel 4 mesterskab, og her hentede Oliver Rasmussen sæsonens bedste resultat med en tredje, fjerde og syvendeplads i de tre heats.


Læs mere om:
 • Anders Fjordbach
 • Christian Lundgaard
 • Dennis Andersen
 • Frederik Vesti
 • Kevin Magnussen
 • Martin Vedel Mortensen
 • Michelle Gatting
 • Mikkel Jensen
 • Mikkel Mac
 • Mikkel O. Pedersen
 • Nicklas Nielsen
 •    ASETEK SIMSPORTS