Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

Når dansk motorsport viser sig fra sin bedste side

Special Saloon 
19/10/19 

Det drejer sig om en weekend i september, som var fuld af op- og nedture for Mads Andersen og hans hjemmebyggede Peugeot 208 V6.
Special Saloon Car skulle den 21-22. september afholde sin fjerde afdeling af DM og der skulle Mads deltage i GT-B divisionen.
 

Vi skulle i weekenden holde til hos Perfection Racing, som var så gæstfrie at lade os holde hos dem. Vi havde en gang tidligere holdt hos dem til Åbningsløbet, da vores eget telt knækkede på baggrund af blæsende vejrforhold. Vi takker Perfection Racing for en god sæson og et godt kammeratskab!

Til første træning rullede vi for første gang ud på Ring Djursland i den nye bil, og det var også Mads’ første gang på banen i 2 år. Det var en umiddelbar succes, da der var god fart i både Mads og bil. Der var dog et problem, da de bagfrakommende biler var så svære at se i de meget små spejle, der sad på bilen, at Mads stort set ikke kunne kigge fremad. I stor frustration og forsigtighed måtte vi stoppe halvvejs.


Motorsporten.dk har taget nogle eminente billeder på weekenden
(Foto: Motorsporten.dk)

Kvalifikationen blev kørt lørdag middag og her kørte bilen rigtig stærkt. Der var virkelig potentiale og grundet meget lidt køretid i træningen, skulle vi altså have kørt mange omgange. Her opstod der desværre et nyt problem, da bilen blev for varm og vi måtte realisere, at køleren var for lille. Der var ikke nok tid til at finde en løsning inden heat 1, så vi bestemte os for at køre til, at bilen blev for varm. Igen viste Mads, at ham og bilen ikke er uden evner, i og med at han holdt flere biler bag sig, inden bilen blev varm. Der måtte køres halv fart resten af vejen for at få målflag.

Efter første heat falder der som regel lidt ro over depotet - men ikke for os, eftersom vi havde en opgave, der skulle løses. Dette blev dog langtfra alene. Bruno Hansen og Co., fra Bruno Hansen Motorsport, gav gode råd med hensyn til ekstra køling i form af en anden form for væske. Vi takker dem meget for hjælpen!


Bilen var fyr og flamme når det hele spillede.
(Foto: Motorsporten.dk)

Lørdag aften så vi, at en deltager fra en anden klasse, som kørte i en Peugeot 208, desværre havde fået så stor en defekt, at de må trække sig. Straks spørger vi, om vi må låne sidespejlene fra den og endnu en gang må vi bare være taknemmelige over folkene i dansk motorsport. Madbull Racings Lars Højris har stor andel i, at Mads kunne fokusere fremad og det takker vi for.

Søndag morgen var ikke blot raceday, men også Mads’ 22-års fødselsdag. Perfection Racing havde stået for 80 balloner med mere, alt sammen som overraskelse…. Kammeratskab!

Søndagens første heat skulle køres i den varme efterårssol. Mads’ kæreste stod klar med flag. Der var lavet mere køling, så vi kørte meget selvsikre ud på banen. Desværre var der luft i systemet, og vi måtte stoppe inden bilen tog skade.
Vi var meget tæt på at pakke sammen, men så kom en konkurrent os til undsætning, Brian Mikkelsen, som havde lige sådan et system til at få alt luft ud og det eneste vi skulle, var bare lige at rulle bilen hen til ham. Fem minutter senere og så var vi klar igen. Stort tillykke med mesterskabet i GT-B og tak til Brian og ROLA Racing.


Her med nye sidespejle, noget vi er meget taknemmelige for at låne.
(Foto: Motorsporten.dk)

I tredje heat vidste vi, at kølingen var knap, men vi vidste også, at den var bedre end aldrig før. Vi kørte race, vi kørte stærkt og vi lærte en helt ny og forbedret bil at kende. Selvfølgelig blev bilen varm, men det vidste vi. Vi havde det så sjovt til målflaget.

Det var en weekend med op og nedture, men WAUW hvor er det et klasseeksempel på, at vi hjælper hinanden i medgang og modgang.

Mekaniker Anton, som må siges at have trukket det store læs i teamet i år, har gjort det hele fejlfrit. Uden ham - ingen race. Anton kommer fra Nørre Nebel i det sydlige Vestjylland, og selvom at vi holder til i Nordjyske Hjørring, så har han uden videre kommet til skruedage, kørt til Hjørring for at få bilen videre til racerbanerne og spredt sin gode energi hele året.
Anton fik lov til at prøve bilen til vores sponsorarrangement i Hjørring som den eneste, fordi det har han fortjent. Og vi skylder ham den største tak!


Team Andersen i godt humør.
(Foto: Privatfoto)

Tak til alle sponsorere og samarbejdspartnere. Uden folk som jer, der støtter folk som os, er der ingen motorsport. Tak til Per Jensen for at hjælpe os med praktiske ting, når vi ikke selv kan.

Og tusind tak til min far, som har brugt uendelige, kedelige, sjove, ensomme, effektive og lærerrige timer i værkstedet, på banerne og til udstillinger. Uden dig er der slet ingen race.

Mads Andersen.


Læs mere om:
  • Mads Andersen
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her