Syddjurs Racing – finalen med overraskelser, punkteringer og pokaler

Danish Endurance
Championship

17/10/19

DEC - Danish Endurance ChampionshipSæsonens sidste to afdelinger i Danish Endurance Championship blev afviklet på en våd og stormfuld Padborg Park den 11. – 13. oktober. 111’eren lå ved weekendens start på en samlet tredjeplads for mesterskabet; en placering, som det umiddelbart var svært at rykke meget ved.

Den sædvanlige spænding og hektiske aktivitet op til en løbsweekend, havde i denne forbindelse fået er nøk op, for efter meget møje og besvær, så var det endelig blevet tid til at sende teamets nye Suzuki Swift Sport 1.4 Turbo ud på Padborg Parks 2.150 meter lange bane.

Lørdag formiddag og middag blev der kørt tidtagninger, og både Rasmus Pedersen og Lars Vendelbo, weekendens vikar for Henrik Thomsen, placerede 111’eren på P2’ere for henholdsvis lørdagens heat 1 og søndagens heat 2. Begge tidtagninger blev kørt på regnvejrsdæk, hvilket lod lidt tilbage at ønske for omgangstiderne. Heldigvis tørrede banen op ud på eftermiddagen, og heat 1 kunne køres på slicks. Allerede i første sving avancerede Rasmus fra P2 til P1 for klassen - en føring som holdt til slut på trods af det obligatoriske førerskifte midtvejs i heatet. Hele weekenden var præget af spredte og kraftige regnbyger, og 111’eren kørte derfor på banen søndag på regnvejrsdæk.

Et kvarter inde i heatet fik bilen en dyr punktering placeringsmæssigt, hvilket betød at 111’eren droppede ned på en sidste plads for klassen. I forbindelse med det succesforlængede pitstop og førerskifte besluttede teamet at skifte til slicks, og selvom omgangstiderne konstant blev forbedret, så ændrede det ikke noget placeringsmæssigt. Til gengæld gav det plads til leg, og på sidste omgang satte Lars tiden 1:10.160 ... en teaser til resten af flokken for, hvad der er i vente for 2020?

På trods af de manglende point og pokaler for heat 2, og en til tider frustrerende sæson med tekniske defekter og ufuldførte heats, så beholdt 111’eren sin placering som mesterskabets bronzevinder af 2019-sæsonen.

Teamet takker alle sine sponsorer, som sæsonen igennem har vist stort interesse og opbakning til teamet og bilerne. Uden faste støtter var intet af dette muligt.

Forberedelserne til og planlægningen af 2020-sæsonen er allerede i fuld sving. Mens den gule Suzuki Swift Sport vil være teamets bil i Danish Endurance Championship, vil teamets Peugeot 106 være vinderbuddet på en bil ved gadeløbet, Classic Race Aarhus. Teamet håber naturligvis på opbakning fra såvel eksisterende som nye sponsorer, ligesom der arbejdes på at finde en hovedsponsor.