Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Endurance Race

Sølv til Kalundborg hold ved Svensk Rigsmesterskab i langdistance race

Endurance 
16/10/19 

Søndag d. 13. oktober, vandt Kalundborg holdet Hegnet Motorsport en 2. plads i det svenske rigsmesterskab for langdistanceløb.
Løbet blev kørt på Kinnekulle Ring, som ligger tæt ved Vänern i Sverige.
 

Rigsmestereskabet er et mini Le Mans på 6 timer og består af 2 klasser, en A-klasse for biler med motorer op til 5,8 liter, og en B-klasse for biler med motorer op til 3 liter.

De 3 Kalundborg kørere i Hegnet Motorsport (klasse B), Anders Vølund, Thomas Vølund (Danish Racing Club) og Palle Hegnet Hamann (Kalundborg og Omegns Motorklub) skulle igen prøve kræfter mod Sveriges bedste langdistance hold.

Teamet har været forfulgt af uheld de sidste par løb. Efter sidste løb, for 3 uger siden, hvor motoren eksploderede, har teamet kæmpet med at få en anden motor samlet, for at kunne gennemføre det svenske rigmesterskab, i søndags.

Da de sidste 2 løb, kun havde budt på 30 minutters kørsel pga. diverse uheld, var teamets forventning ikke særlig stor. Målet for søndagens løb, at køre over 30 minutter.

Under tidtagningen var banen stadig meget våd og glat, og teamet valgte derfor at tage den med ro, derfor startede Hegnet Motorsport som nr. 12. generelt og nr. 4 i Klasse B.

Første kører i bilen var Anders Vølund, som efter hans stint på 1½ time sikkert og hurtigt kørte bilen op på en 10 plads.

Anden kører i bilen var Palle Hegnet Hamann, under dette stint, begynder der at være vibrationer i højre forhjul. Teamet vælger et pitstop med dækskifte. Palle kører bilen op på en 8. plads.

Tredje kører er Thomas Vølund, som kører 3. stint. Under Thomas’ stint begynder olielampen at blinke, når han drejer i svingene. Dette medfører et enkelt pitstop for at få fyldt ekstra olie på. Thomas kører bilen op på en 7. plads.

Til fjerde og sidste stint kommer Palle Hegnet Hamann i bilen igen. På dette tidspunkt er Hegnet Motorsport 2 omgange efter den førende bil i klassen og kører samme omgangstider.
Under dette stint begynder bilen at larme under gear skifte, så teamet vælger færre gearskift og hermed lidt langsommere omgangstid for at passe på det ikke bliver værre.
Med 20 min tilbage af løbet, begynder den førende bil i klasse B at få problemer. De prøver om de kan løse problemet ved et hurtigt pitstop, men det kan de ikke og er nødsaget til at sende bilen såret på banen igen med 3-5 sek. langsommere omgangstider til følge.
Thomas kalder op over teamradioen til Palle i bilen med beskeden: Du fyrer den af, giv den alt hvad du kan, de er inde for rækkevidde ved mål.
Selv om bilen bliver presset 100%, forsvarer det førende team førstepladsen og Hegnet Motorsport må se sig slået med 8,5 sek efter det 6 timer lange motorløb på 690 km og med 3300 gearskift.

Hegnet Motorsport vil gerne sige tak til alle der har hjulpet os til at vinde Sølv ved det Svenske Rigsmesterskab, sponsorer, samarbejdspartnere, venner, familie samt de bedste og hurtigste servicefolk, Claus Djernis, Michael Fredriksen, Steffen Zwick og Alex Andersen.

Hegnet Motorsport