Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen beholdt guldet

DM Rally 
15/10/19 

I et vådt og mudret sønderjydsk finalerally satte sidste års guldvindere i klassementet for R2-biler, Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen, Stenløse/Egtved, kursen mod Vojens og sejrspodiets gyldne top, for de var ikke sindede til at give slip på det gule metal fra i fjor.
Og derved blev det!
 


Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen kørte taktisk med deres Peugeot 208 R2 i finalerunden og genvandt DM-guldet.
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

Fra starten i Haderslev havde de i deres Peugeot 208 R2 et komfortabelt pointforspring til de nærmeste konkurrenter; Frank Nielsen, Lasse M. Sørensen, Kasper Nyman og Jacob Madsen, men kørte med en klar strategi:
- Vi var enige om at køre stærkt nok til at hente point, men uden at oversatse i sekunddueller med rivalerne. Det handlede om at køre sikkert hele vejen til mål, så vi kørte med regndæk på bilen og havde for alle tilfældes skyld to reservehjul med. Der blev kørt med både livrem og seler, fastslog Rasmus Sørensen efter den våde og mudrede slutrunde.


Guldvinderne Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen pløjer sig gennem vandmasserne på vejen mod mesterskabet i DM-klasse 4, R2 Superrally Cup og Sydjysk Mini Rally.
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

- På dagens første hastighedsprøve kørte vi som normalt for at se, hvordan det ville passe til situationen, og med klassens andenhurtigste tid efter Jacob Madsens Suzuki Swift, var tempoet sat for vort vedkommende. Vi koncentrerede os om at konsolidere vort forspring til de øvrige konkurrenter, forklarede Rasmus Sørensen efterfølgende.I det sønderjydske Anderup El Rally sluttede Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen på andenpladsen i deres klasse og på en generel niendeplads.


(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

Da Jacob Madsen og co-driver Line Nedergaard, Ruds Vedby/Fårvang, ikke var til start i DM-turneringens tre første runder, var de ingen trussel til guldvinderne i det samlede pointregnskab, kun i det aktuelle rally. Men det var guldet i DM-klasse 4, R2 Superrally Cup og R2-klassen i Mini Rally Syd-turneringen, Sørensen og Knudsen var kommet til Sønderjylland for at hente. Og de tog det med sig, da de kørte hjem.


Vinderbilen var godt ”måwet“ efter finalerallyet, så der gik nogle timer med at få den gjort pæn igen.
(Foto: Rasmus Sørensen)

- Vi havde en god dag og efter servicepausen handlede det bare om at få det overstået og komme i mål. Efter en mindre afsporing indhentede vi på dagens femte hastighedsprøve Chris Venning, men han trak pænt sin Ford Fiesta til side og gav plads til overhaling, og de to sidste prøver forløb planmæssigt. Det var så dét. Efter præmiefesten var det blot at få renset bilen for mudder, og det gik der to timer med - mindst, tilføjede Rasmus Sørensen.
Nu fokuserer han på sæsonen 2020, og det bliver måske i en anden bil end 208’eren.
- Jeg skifter måske til en Opel Adam for at køre med i Adam Rally Cup næste år, sluttede Rasmus Sørensen efter endnu en vellykket DM-sæson.


Hvad nu, fortsætter de to ”guldfugle“ næste år med i tête-à-tête med en Opel Adam?
(Foto: MD/specialpress@gmail.com)

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Sydjylland
  • 12/10/19 - Sydjylland - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: